Dr. Oetker Babeczki czekoladowe ze skórką pomarańczy 335 g
Warto wiedzieć...
Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.
bez oleju palmowego
bez syropu glukozowego
wystarczy wymieszać łyżką
super mocne foremki idealnie trzymają kształt babeczek
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2.9 g
- w tym cukry 22.2 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
- 2 jajka
- 100 ml wody (ok. 10 łyżek)
- 100 ml oleju (ok. 10 łyżek)
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie foremek:
Na blasze do pieczenia ustawić foremki.
Piekarnik nagrzej do temp. 175°C (bez termoobiegu).
2. Przygotowanie ciasta:
Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jaja, wodę i olej. Całość energicznie wymieszaj łyżką lub mikserem do dokładnego połączenia składników (ok. 1 min).
3. Nakładanie ciasta:
Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.
4. Pieczenie:
Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie.
Temperatura: ok. 175°C
Czas pieczenia: ok. 17-20 min
Wystudzone babeczki posyp cukrem pudrem.
Smacznego!
Inspiracji i przepisów szukaj na:
www.oetker.pl
Energia w 100 g 1460 kJ / 349 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).