Dr. Oetker Sernik królewski z czekoladą 520 g

Dr. Oetker Sernik królewski z czekoladą 520 g

Karton 520 g
  8,49 zł
/kg
Suma za produkt:
Opis produktu Warto wiedzieć...
Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka ciasta w proszku Sernik królewski z czekoladą.
O marce Polecamy formy Dr. Oetker!
Ø 24 cm
O producencie Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Cechy bez barwników
bez oleju palmowego
bez syropu glukozowego
Zawartość opakowania Opakowanie zawiera:, 400 g mieszanki do wypieku ciasta, 120 g mieszanki do sporządzenia masy sernikowej
Liczba użyć 16 Porcje
Ilość porcji/użyć Ciasto można podzielić na 16 porcji.
Rozmiar opakowania 520g
Składniki Ciasto: mąka PSZENNA, cukier, proszek do pieczenia (mąka PSZENNA, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, 1% czekolada w proszku (kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, cukier, dekstroza), aromaty (zawierają LAKTOZĘ) , Masa: cukier, skrobia, aromat, sól
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Dodatki Barwniki - Nie zawiera, Smaki / Aromaty - Zawiera, Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy - Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Mleko - Zawiera, Pszenica - Zawiera

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 1182.00 kJ / 283.00 kcal
Tłuszcze 15.00 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4.50 g
Węglowodany 27.00 g
  • w tym cukry 14.00 g
Białko 9.60 g
Sól 0.41 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Dodatkowe informacje żywieniowe Ciasto można podzielić na 16 porcji.
Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepis Dodaj
do ciasta:
- 80 g miękkiego masła lub margaryny
- 1 jajko
do masy sernikowej:
- 150 g masła lub margaryny
- 3 jaja
- 500 g zmielonego twarogu

Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie ciasta kruchego
Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj miękkie masło lub margarynę i jajko. Zagnieć ciasto do uzyskania gładkiej konsystencji. 1/4 ciasta włóż do zamrażalnika na ok. 30 min. Formę wysmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Pozostałą częścią ciasta wylep dno formy, formując brzeg o wysokości ok. 2,5 cm.
2. Przygotowanie masy sernikowej
Rozpuść masło lub margarynę i ostudź. Piekarnik nastaw na 180°C bez termoobiegu. Oddziel żółtka od białek. Mieszankę do masy sernikowej zmiksuj z żółtkami, twarogiem i rozpuszczonym masłem lub margaryną do uzyskania jednolitej masy. Ubij pianę z białek i delikatnie wymieszaj z masą serową. Gotową masę równo rozłóż na cieście.
3. Przygotowanie górnej warstwy
Na warstwę serową zetrzyj resztę schłodzonego ciasta (na tarce o dużych oczkach).
4. Pieczenie
Wstaw do nagrzanego piekarnika.
Temperatura: ok. 180°C
Czas pieczenia: ok. 70-80 min
Po upieczeniu pozostaw ciasto na ok. 5 min w uchylonym piekarniku.
Smacznego :)
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...