Dr. Oetker Pancakes smak waniliowy 170 g
wystarczy wymieszać łyżką
ok. 12 sztuk
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.60 g
- w tym cukry 3.10 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
- 1 jajko
- 125 ml mleka lub 150 g jogurtu naturalnego
- 3 łyżki oleju
Sposób przygotowania:
1. Mieszankę do pancakes wsyp do miski. Dodaj pozostałe składniki: jajko, mleko/jogurt, olej (wszystkie w temp. pokojowej). Całość energicznie wymieszaj łyżką lub rózgą do dokładnego połączenia składników.
2. Na dobrze rozgrzaną, suchą patelnię (bez dodatkowego tłuszczu) nakładaj łyżką ciasto formując pancakes (ok. 1,5 łyżki ciasta na 1 pancake) - ok. 3-4 szt. Na średniej wielkości patelnię. Smaż na średniej mocy/ogniu na złoty kolor. Nie obracaj zbyt szybko (obróć na drugą stronę, gdy pancakes wyrosną). Przewracaj pancakes przy użyciu płaskiej, szerokiej łopatki.
Zamiast na mleku lub jogurcie pancakes możesz też przygotować na kefirze (150 ml) lub wodzie gazowanej (125 ml).
Wybierz swój ulubiony sposób. Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Z mieszanki możesz zrobić także gofry!
Dodaj wówczas do mieszanki trochę więcej mleka (ok. 150 ml)
Smacznego :)