Dr. Oetker Ciasto kruche 400 g

Dr. Oetker Ciasto kruche 400 g

Torba 400 g
Cena regularna: 7,99 zł
  6,39 zł
/kg
Suma za produkt:
Najniższa cena z ostatnich 30 dni przed obniżką:
Opis produktu Ciasto kruche w proszku.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka w proszku do wypieku ciasta kruchego.
O producencie Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Cechy z przepisami na: szarlotkę, tartę z owocami, kruche ciasteczka
bez barwników, bez oleju palmowego, bez syropu glukozowego
Liczba użyć 16 Porcje
Ilość porcji/użyć 16 porcji
Rozmiar opakowania 400g
Składniki mąka PSZENNA, cukier, proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), mąka PSZENNA), sól
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Dodatki Barwniki - Nie zawiera, Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy - Nie zawiera
Informacja o alergenach Możliwa obecność mleka.
Zalecenia dla alergików Mleko - Może zawierać, Pszenica - Zawiera

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 590.00 kJ / 141.00 kcal
Tłuszcze 5.80 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3.60 g
Węglowodany 19.00 g
  • w tym cukry 6.70 g
Białko 2.40 g
Sól 0.27 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Dodatkowe informacje żywieniowe Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = ok. 36 g
Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przechowywanie Najlepiej spożyć przed końcem - patrz spód torebki
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepis Szarlotka na kruchym cieście
Dodaj do ciasta:
- 100 g masła (lub margaryny)
- 1 jajko
- 2 łyżki wody
Do nadzienia:
- 1 kg jabłek
- 1-2 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżki cukru
- sok z 1/2 cytryny
- 60 ml wody (ok. 6 łyżek)

Sposób przygotowania:
1. Ciasto kruche
Piekarnik nastaw na temp. 175 °C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj miękkie masło lub margarynę, jajko i wodę. Całość zagnieć do uzyskania gładkiego ciasta. 1/3 ciasta włóż do zamrażalnika na ok. 30 min. Resztę ciasta rozłóż w wysmarowanej masłem i wysypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formie (ø ok. 24 cm). Wstaw do nagrzanego piekarnika i podpiecz przez ok. 10-15 minut.
2. Nadzienie
Jabłka umyj, obierz i pokrój w grubszą kostkę. Dodaj cynamon, cukier, sok z cytryny i wodę, gotuj na średnim ogniu ok. 15-20 min aż jabłka nieco zmiękną. Ostudzoną masę jabłkową rozłóż równo na podpieczonym spodzie.
3. Górna warstwa
Na warstwę owoców zetrzyj resztę schłodzonego ciasta (tarka o dużych oczkach).
4. Pieczenie
Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika.

Temperatura: 175 °C
Czas pieczenia: ok. 45-50 min

Zamiast jabłek można użyć konfiturę (ok. 400 g) lub śliwki (500-600 g). Ciasto ze śliwkami najlepiej jest zrobić w prostokątnej formie (29 cm x 21 cm), wykładając spód całym ciastem kruchym, a następnie śliwkami.

Tarta z owocami
Forma ø 24 cm
Dodaj
- 1 jajko
- 100 g masła
- 500 ml śmietanki 30 % tł.
- 1 Budyń smak waniliowy Dr. Oetkera
- 90 g cukru
- 200 g owoców

Ilość ciasta kruchego wystarcza na przygotowanie 2 tart. Zagnieć ciasto z jajkiem i masłem. Podziel na 2 części. Jedną część zamroź, a gdy znów przyjdzie Ci ochota na upieczenie tarty, wystarczy rozmrozić ciasto. Piekarnik nastaw na temp. 180 °C. Formę wysmaruj masłem i wyklej pozostawionym ciastem, nakłuj widelcem i odstaw na 15 min do schłodzenia. Podpiecz w piekarniku na złoto przez ok. 20 min. W 1/2 porcji śmietanki rozmieszaj budyń, a drugą zagotuj z cukrem, do gorącego płynu dodaj śmietankę z budyniem i zagotuj do zgęstnienia. Gotowy budyń wylej równo na tartę, na wierzchu ułóż owoce np. świeże lub mrożone truskawki, borówki, maliny (nie rozmrażaj). Piecz przez ok. 25-30 min, w temp. 180 °C.

Smacznego!

Kruche ciasteczka
ok. 45 szt.
Dodaj
- 100 g miękkiego masła
- 1 jajko
- mąkę do podsypania
- produkty Dr. Oetker do dekoracji

Zawartość opakowania wsyp do miski, zagnieć z masłem i jajkiem do uzyskania gładkiego ciasta. Ciasto rozwałkuj na podsypanej mąką stolnicy na grubość ok. 5 mm. Za pomocą foremek lub noża wycinaj ciasteczka i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Możesz posypać je grubym cukrem, orzechami itp. Piecz w nagrzanym piekarniku, w temp. ok. 180 °C przez ok. 10-15 min. Po ostudzeniu udekoruj produktami Dr. Oetkera.
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa Nie należy spożywać surowego ciasta przed upieczeniem.
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...