Dr. Oetker Piernik XXL 654 g

Dr. Oetker Piernik XXL 654 g

Torebka 654 g
  12,99 zł
/kg
Suma za produkt:
Opis produktu Warto wiedzieć...
Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka w proszku do wypieku ciasta Piernik XXL.
O producencie Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Cechy bez barwników, bez oleju palmowego, bez syropu glukozowego
z przyprawami korzennymi
Liczba użyć 35 Porcje
Ilość porcji/użyć 35 porcji
Rozmiar opakowania 654g
Składniki mąka PSZENNA, cukier, skrobia PSZENNA, proszek do pieczenia (substancje spulchniające (węglany sodu, difosforany), mąka PSZENNA), 1,8 % mieszanka przypraw, MLEKO odtłuszczone w proszku, 0,9 % cykoria, ekstrakt kawy zbożowej (JĘCZMIEŃ, ŻYTO, cykoria), 0,4 % cynamon mielony, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, naturalny aromat miodu, aromaty
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Dodatki Barwniki - Nie zawiera, Smaki / Aromaty - Zawiera, Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy - Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Jęczmień - Zawiera, Mleko - Zawiera, Żyto - Zawiera, Pszenica - Zawiera

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 523.00 kJ / 125.00 kcal
Tłuszcze 6.30 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1.70 g
Węglowodany 15.00 g
  • w tym cukry 8.10 g
Białko 1.70 g
Sól 0.25 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Dodatkowe informacje żywieniowe Ciasto można podzielić na 35 porcji, 1 porcja = 33 g
Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przechowywanie Najlepiej spożyć przed końcem - patrz spód torebki.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepis Piernik XXL

Dodaj:
- 3 jaja
- 250 g margaryny (lub masła)
- 100 ml wody

Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie ciasta
Rozpuść i ostudź margarynę lub masło. Piekarnik nastaw na temp. 180 °C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, ostudzony tłuszcz i wodę. Całość miksuj najpierw na niskich, potem na najwyższych obrotach przez ok. 5 min do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Nakładanie do formy
Formę (ok. 25 x 35 cm) wyłóż papierem do pieczenia lub posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Ciasto nałóż do formy i rozsmaruj równomiernie na całej powierzchni.
3. Pieczenie
Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika.

Temperatura: ok. 180 °C
Czas pieczenia: ok. 40 min (do suchego patyczka)

Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. Po ostygnięciu udekoruj polewą Dr. Oetkera lub cukrem pudrem.

Jeśli chcesz wzbogacić piernik bakaliami, zwiększ ilość wody dodawanej do ciasta o 50 ml, zmiksuj składniki, następnie obtocz w mące 150 g bakalii (po 50 g rodzynek, posiekanych orzechów włoskich i suszonych śliwek) i delikatnie wymieszaj je ze zmiksowanym ciastem.

Temperatura: ok. 180 °C.
Czas pieczenia: ok. 40 min.

Piernik przekładany

Ciasto
Piernik upiecz zgodnie ze sposobem przygotowania, dodając w trakcie miksowania dodatkowo 3 łyżki powideł śliwkowych. Po ostudzeniu przekrój w poziomie, tworząc 2 blaty.

Masa budyniowa
Z 375 ml mleka odlej 1/2 szklanki, wsyp Budyń smak waniliowy Dr. Oetkera, 4 łyżki cukru, wymieszaj. Resztę mleka zagotuj. Do gotującego się mleka wlej wymieszany budyń z cukrem. Mieszając gotuj do zgęstnienia. Przykryj folią spożywczą, tak by stykała się z budyniem i odstaw do wystudzenia (budyń powinien mieć taką samą temperaturę jak masło). 100 g miękkiego masła dodawaj do budyniu łyżka po łyżce i całość ucieraj na gładką masę. Krem rozsmaruj na dolnym blacie piernika i przykryj górnym blatem. Wierzch piernika udekoruj gotową polewą Dr. Oetkera i posyp bakaliami (ok. 200 g: rodzynki, posiekane orzechy włoskie, laskowe, migdały).
Smacznego!
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...