Dr. Oetker Słodka Manufaktura Sposób na Sernik na zimno 42 g

Dr. Oetker Słodka Manufaktura Sposób na Sernik na zimno 42 g

Saszetka 42 g
Cena regularna: 5,99 zł
  4,59 zł
/kg
Suma za produkt:
Najniższa cena z ostatnich 30 dni przed obniżką:
Nazwa produktu uregulowana prawnie Sposób na sernik na zimno - dodatek do przyrządzania sernika na zimno.
Cechy odkryj sekret cukiernika
dodaj do masy zamiast żelatyny lub galaretki
zapewnia idealną konsystencję
czas chłodzenia 2 godz.
na ok. 1 kg twarogu
gładka masa
z waniliową nutą
Rozmiar opakowania 42g
Składniki cukier, żelatyna, skrobia modyfikowana, aromat, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), ekstrakt wanilii
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Dodatki Smaki / Aromaty - Zawiera
Informacja o alergenach Możliwa obecność mleka i zbóż zawierających gluten.
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Mleko - Może zawierać

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 724.00 kJ / 173.00 kcal
Tłuszcze 7.80 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4.60 g
Węglowodany 12.00 g
  • w tym cukry 12.00 g
Białko 13.00 g
Sól 0.09 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Przechowywanie Najlepiej spożyć przed końcem: patrz na opakowaniu
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepis Przepis na sernik na zimno
Dodaj:
- 1 kg twarogu mielonego (z wiaderka lub 3-krotnie zmielonego)
- 250 ml schłodzonej śmietanki 30 % tł.
- 125 g cukru pudru
- 150 ml wody (50 ml zimnej, 100 ml wrzątku).

Sposób przygotowania:
1. Twaróg umieść w misce i miksuj na niskich obrotach przez ok. 30 sekund do uzyskania gładkiej masy.
2. Do oddzielnego naczynia przelej schłodzoną śmietankę, zacznij ubijać na sztywno i pod koniec dodaj cukier puder.
3. Ubitą śmietankę dodaj do twarogu i miksuj na najniższych obrotach do połączenia składników.
4. Do wąskiego, wysokiego naczynia wlej 50 ml zimnej wody i 100 ml wrzątku, wsyp 1 op. Sposobu na sernik na zimno i miksuj do całkowitego rozpuszczenia (ok. 2 min). Uzyskaną mieszankę przelej do masy sernikowej i zmiksuj na średnich obrotach do uzyskania jednolitej masy.
5. Całość przelej do tortownicy (Ø 24 cm) i odstaw do lodówki na ok. 2 godziny do stężenia. Udekoruj tak jak lubisz, np. owocami i galaretką.

Dodaj to co lubisz
Zamiast twarogu i śmietanki możesz połączyć składniki w innych kombinacjach, dosłodzić do smaku i dalej postępować jak w pkt 4 i 5.
- 1 kg twarogu + 250 g mascarpone
- 600 g twarogu +250 g mascarpone + 250 ml ubitej śmietanki 30 % tł.
- 600 g twarogu + 400 g jogurtu nat. + 250 ml ubitej śmietanki 30 % tł.
- ok. 1 kg serków homogenizowanych
- ok. 0,9-1 kg serków homogenizowanych +250 ml ubitej śmietanki 30 % tł.
- 400 g jogurtu nat. + 250 g mascarpone +250 ml ubitej śmietanki 30 % tł.
- 800 g jogurtu greckiego + 250 g ubitej śmietanki 30 % tł.
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...