Delecta Brownie mocno czekoladowe mieszanka do domowego wypieku ciasta 550 g
Na szczęście jest na to prosty przepis: wystarczy emocje wyrazić... na słodko!
Delecta Babeczki z płatkami czekolady
wyjątkowo aksamitne
bez barwników
bez syropu glukozowego
bez oleju palmowego
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2.10 g
- w tym cukry 15.00 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.foodwell.pl
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.foodwell.pl
Do ciasta: 3 jaja, 150 ml oleju
Do masy czekoladowej: 1 jajo, 75 g margaryny
Sposób przygotowania:
1. Rozpuść margarynę do masy czekoladowej i pozostaw do wystudzenia.
2. Nastaw piekarnik na temp. 180°C (bez termoobiegu).
3. W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z olejem, wsyp zawartość torebki z ciastem i miksuj ok. 4 min.
4. Gotową masę przełóż do blachy 25 x 30 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 20-25 min.
5. W czasie pieczenia ciasta, zawartość torebki z masą czekoladową wymieszaj łyżką z jajem i wystudzoną margaryną (uwaga: nie rozcieraj kawałków czekolady).
6. Nie wyłączaj piekarnika. Upieczone ciasto wyjmij, ponakłuwaj wierzch widelcem i rozsmaruj masę czekoladową na powierzchni.
7. Piecz jeszcze ok. 9 min (uwaga: nie przedłużaj czasu pieczenia; masa powinna być z góry sucha, w środku półpłynna).
8. Po wyjęciu pozostaw ciasto w blaszce do całkowitego wystudzenia.