Delecta Krówka mieszanka do domowego wypieku ciasta 530 g

Delecta Krówka mieszanka do domowego wypieku ciasta 530 g

Pudełko 530 g
  7,79 zł
/kg
Suma za produkt:
Opis produktu Czasami chcemy coś wyznać drugiej osobie, a nie bardzo wiemy jak to zrobić, żeby wyszło lekko, naturalnie i... od serca ;)
Na szczęście jest na to prosty przepis: wystarczy emocje wyrazić... na słodko!
Nazwa produktu uregulowana prawnie Krówka. Mieszanka do domowego wypieku ciasta.
O marce Wypróbuj
Delecta Karpatka z nutą wanilii
Cechy wyjątkowo karmelowy smak
pyszna klasyka
aksamitna i puszysta
Zawartość opakowania Opakowanie zawiera: , 280 g mieszanki do ciasta, 140 g mieszanki do kremu, 110 g mieszanki do polewy
Liczba użyć 20 Porcje
Ilość porcji/użyć Z jednego opakowania uzyskasz ok. 1340 g produktu po przygotowaniu (20 porcji).
Rozmiar opakowania 530g
Składniki Ciasto: cukier, mąka PSZENNA tortowa, skrobia PSZENNA, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu); emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym; syrop glukozowy, barwnik: karmel; MLEKO odtłuszczone w proszku, aromat, Krem: cukier, skrobia ziemniaczana, mąka PSZENNA, skrobia kukurydziana, skrobia modyfikowana ziemniaczana, sól, aromaty, barwnik: kurkumina, Polewa: cukier, MLEKO pełne w proszku, skrobia ziemniaczana, syrop glukozowy, barwnik: karmel, aromat
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Dodatki Barwniki - Zawiera, Smaki / Aromaty - Zawiera, Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy - Zawiera
Informacja o alergenach Produkt może zawierać jaja, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
Zalecenia dla alergików Migdały - Może zawierać, Orzechy brazylijskie - Może zawierać, Orzechy nerkowca - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Orzechy laskowe - Może zawierać, Orzechy makadamia / Orzechy Queensland - Może zawierać, Mleko - Zawiera, Orzechy - Może zawierać, Orzeszki ziemne - Może zawierać, Orzeszki pekan - Może zawierać, Pistacje/orzechy pistacjowe - Może zawierać, Sezam - Może zawierać, Soja - Może zawierać, Orzechy włoskie - Może zawierać, Pszenica - Zawiera

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 798.00 kJ / 190.00 kcal
Tłuszcze 8.90 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2.90 g
Węglowodany 25.00 g
  • w tym cukry 15.00 g
Białko 3.00 g
Sól 0.34 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Dodatkowe informacje żywieniowe Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w sposobie przygotowania (z mlekiem 2 % tł., margaryną 80 % tł. i migdałami). Z jednego opakowania uzyskasz ok. 1340 g produktu po przygotowaniu (20 porcji).
Adres producenta FoodWell Sp. z o.o.,
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.foodwell.pl
Adres zwrotny FoodWell Sp. z o.o.,
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.foodwell.pl
Przechowywanie Najlepiej spożyć przed końcem / Nr partii - patrz góra kartonika. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepis Przygotuj:
Do kremu: 450 ml mleka, 75 g masła lub margaryny
Do ciasta: 3 jaja, 50 ml wody (ok. 5 łyżek)
Do ponczu: 125 ml wrzącej wody (1/2 szklanki), 1 saszetkę kawy zbożowej Anatol lub herbaty
Do polewy: 50 g margaryny, 2 łyżki mleka
Do dekoracji: 4 łyżki płatków migdałowych lub pokrojonych orzechów

Sposób przygotowania:
1. Zawartość torebki z kremem rozmieszaj w 200 ml mleka.
2. Pozostałe mleko zagotuj, wlej rozprowadzony proszek i gotuj na małym ogniu do zgęstnienia ok. 3 min, energicznie rozcierając ewentualne grudki. Wystudź.
3. Zmiksuj ugotowaną zimną masę. Dodawaj porcjami miękki tłuszcz ciągle miksując, do gładkiej konsystencji.
4. Zaparz kawę zbożową Anatol lub herbatę. Ostudź.
5. Nastaw piekarnik na temp. 180°C (bez termoobiegu).
6. W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z wodą, wsyp zawartość torebki z ciastem i miksuj przez 4-5 min.
7. Gotową masę przełóż do blachy 25 x 30 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika i piecz przez 25-30 min.
8. Po upieczeniu wystudź ciasto.
9. Upieczony i wystudzony biszkopt przekrój w połowie wysokości.
10. Dolną warstwę biszkoptu nasącz połową ponczu, wyłóż krem, nasącz od środka drugą warstwę biszkoptu i przykryj nią całość.
11. Ciasto udekoruj polewą - rozgrzej margarynę z mlekiem, zestaw z ognia, wsyp zawartość torebki z polewą, wymieszaj i gotuj na małym ogniu przez 3 min ciągle mieszając.
12. Polewę rozprowadź na biszkopcie. Posyp uprażonymi płatkami migdałowymi lub pokrojonymi orzechami.
13. Ciasto wstaw do lodówki na 3 godziny do schłodzenia.
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...