Delecta Piego ciastka z kakaowymi piegami w kolorowej skorupce mieszanka do wypieku ciastek 280 g
Mieszankę do przygotowania ciastek + kolorowe mini piegi
Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje. Piecz śmiało dla innych... ot tak... prosto z serca.
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2.80 g
- w tym cukry 2.40 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.foodwell.pl
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.foodwell.pl
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
100 g masła, 1 żółtko, 1 łyżka śmietany kwaśnej (12 % lub 18 %)
Sposób przygotowania:
1. Nagrzej piekarnik do temp. 180 °C bez termoobiegu.
2. Do wysokiego naczynia wsyp zawartość torebki z ciastem, dodaj żółtko, masło i śmietanę. Miksuj (mieszadła świderki) ok. 2-3 min do połączenia się składników.
3. Z masy uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego, układaj na blaszce wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia, lekko spłaszcz.
4. Ciastka udekoruj kolorowymi drażami, lekko je dociskając.
5. Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 13-16 min lub do zarumienienia.
6. Ciasteczka po upieczeniu są bardzo kruche, ostrożnie zdejmij je z blaszki i pozostaw do ostudzenia.