Delecta Duża Blacha Ciasto jogurtowe z naturalnym jogurtem mieszanka do wypieku ciasta 640 g
Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje. Piecz śmiało dla innych... ot tak... prosto z serca.
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1.70 g
- w tym cukry 10.00 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.foodwell.pl
www.delektujemy.pl
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.foodwell.pl
www.delektujemy.pl
Przygotuj:
Do ciasta: 4 jaja, 150 ml mleka, 175 g margaryny (lub masła). Ciasto doskonale smakuje jeżeli mleko zastąpimy 150 jogurtu naturalnego.
Sposób przygotowania:
Rozpuść i ostudź margarynę.
W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z mlekiem (lub jogurtem), dodaj margarynę, wsyp zawartość opakowania i miksuj ok. 4 min.
Gotową masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach ok. 25 x 35 cm.
Wstaw do lekko podgrzanego piekarnika i piecz w temp. 165-175°C przez ok. 40-45 min (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone).
Baw się smakiem!
Udekoruj cukrem pudrem.
Dodaj do ciasta maliny, brzoskwinie lub jabłka.
Idealnie smakuje z dodatkiem prażonych migdałów.