Delecta Leśny mech mieszanka do domowego wypieku ciasta 410 g
Na szczęście jest na to prosty przepis: wystarczy emocje wyrazić... na słodko!
Delecta Krówka
pyszny i delikatny
orzeźwiająca nuta
bez tłuszczów utwardzonych
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6.50 g
- w tym cukry 13.00 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.foodwell.pl
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.foodwell.pl
Do ciasta: 3 jaja, 50 ml wody, 100 ml oleju rzepakowego
Do masy śmietanowej: 500 ml schłodzonej śmietanki 30 % tł., 100 ml przegotowanej zimnej wody
Sposób przygotowania:
1. Nastaw piekarnik na temp. 180°C (bez termoobiegu).
2. W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z wodą i olejem, wsyp zawartość torebki z ciastem i miksuj przez 5 min.
3. Gotową masę przełóż do tortownicy 24 cm wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Wstaw do piekarnika i piecz przez 35-40 min (sprawdź patyczkiem czy ciasto jest upieczone).
4. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasta odkrój 0,5 cm od góry i pokrusz.
5. Do wysokiego naczynia wlej dobrze schłodzoną śmietankę (ubijaj mikserem na najwyższych obrotach do uzyskania sztywnej konsystencji).
6. Do miseczki wlej wodę, wsyp zawartość torebki z mieszanką do masy śmietanowej i miksuj przez 0,5 min.
7. Przygotowaną masę dodaj do ubitej śmietany, miksuj przez kolejne 0,5 min, a następnie wyłóż na warstwę ciasta.
8. Wierzch posyp odłożonym pokruszonym ciastem, lekko dociśnij.
9. Wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny do schłodzenia.