Delecta Łaciate babeczki smak belgijska czekolada z nutą limonki mieszanka do wypieku ciasta 300 g
mieszane łyżką
bez syropu glukozowego
bez oleju palmowego
kolorowe papilotki w zestawie
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1.10 g
- w tym cukry 8.90 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.foodwell.pl
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.foodwell.pl
Do ciasta o smaku limonkowym: 1 jajo, 50 ml mleka, 50 ml oleju
Do ciasta czekoladowego: 1 jajo, 50 ml mleka, 50 ml oleju
Sposób przygotowania:
1. Nagrzej piekarnik do ok. 180°C (bez termoobiegu). Włóż papierowe foremki (12 szt.) do blachy od muffinek.
2. Przygotuj ciasto o smaku limonkowym: do miski wsyp zawartość torebki z ciastem o smaku limonkowym, dodaj jajo, olej, mleko i wymieszaj łyżką, do gładkiej konsystencji (ok. 1 min).
3. Przygotuj ciasto czekoladowe: do miski wsyp zawartość torebki z ciastem czekoladowym, dodaj jajo, olej, mleko i wymieszaj łyżką, do gładkiej konsystencji (ok. 1 min).
4. Do foremek wykładaj na przemian ciasto o smaku limonkowym i ciasto czekoladowe (po 0,5 łyżki). Ciasta rozłóż równo do 12 foremek.
5. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 16-18 min (do suchego patyczka).