Delecta Duża Blacha Ciasto czekoladowe z belgijską czekoladą mieszanka do przygotowania ciasta 670 g
Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się dobre intencje. Piecz śmiało dla innych... ot tak... prosto z serca.
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2.00 g
- w tym cukry 11.00 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.foodwell.pl
www.delektujemy.pl
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.foodwell.pl
www.delektujemy.pl
Przygotuj:
Do ciasta: 4 jaja, 100 ml wody, 200 g margaryny (lub masła).
Do dekoracji proponujemy polewę smak ciemnej czekolady Delecta.
Sposób przygotowania:
Rozpuść i ostudź margarynę.
W wysokim naczyniu wymieszaj wodę z margaryną, dodaj jaja, wsyp zawartość opakowania i miksuj ok. 4 min.
Gotową masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach ok. 25 x 35 cm.
Wstaw do lekko podgrzanego piekarnika i piecz w temp. 170-180°C przez ok. 40-45 min (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone).
Baw się smakiem!
Udekoruj gorzką czekoladą.
Dodaj do ciasta wiśnie.
Idealnie smakuje z dodatkiem orzechów.