Delecta Fajna babka smak czekoladowy 350 g
Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje. Piecz śmiało dla innych... ot tak... prosto z serca.
Spróbuj też fajnej babki jogurtowej
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7.40 g
- w tym cukry 21.00 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.foodwell.pl
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.foodwell.pl
Przygotuj:
3 jaja, 100 ml mleka, 125 g miękkiej margaryny
Sposób przygotowania:
Formę do pieczenia o wymiarach ok. 25 x 10 cm wyłóż papierem do pieczenia lub wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką.
Włącz piekarnik, nastaw na temp. 180℃ bez termoobiegu (czas miksowania jest czasem nagrzewania piekarnika).
Do głębokiej miski wbij jaja, dodaj mleko i miękką margarynę, wsyp zawartość torebki i miksuj na najwyższych obrotach przez 3-4 min. Gotową masę przełóż do przygotowanej formy.
Wstaw do piekarnika i piecz w temp. 180°C przez 40-45 min (sprawdź patyczkiem czy ciasto jest upieczone).
Babkę możesz wypiec w podłużnej foremce, w formie z kominkiem lub jako babeczki (wówczas czas pieczenia skróć do 17-20 minut).
Ciasto doskonale smakuje z polewą smak mlecznej czekolady Delecta
Fajna babka smak czekoladowy inaczej.
- Przygotuj: 3 jaja, 100 ml mleka, 125 g miękkiej margaryny, 2 średnie pokrojone w półplasterki banany, 1 łyżeczkę cynamonu, polewę smak mlecznej czekolady Delecta.
- Przygotuj formę do pieczenia i surowe ciasto według przepisu podstawowego. Do ubitego ciasta dodaj pokrojone banany oraz 1 łyżeczkę cynamonu i delikatnie wymieszaj łyżką.
- Przełóż ciasto do przygotowanej formy.
- Piecz ciasto w piekarniku w temperaturze 180°C przez 50-55 minut.
- Upieczone i wystudzone ciasto udekoruj polewą smak mlecznej czekolady.