Delecta Duża Blacha Ciasto drożdżowe z kruszonką mieszanka do wypieku ciasta 600 g
Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje. Piecz śmiało dla innych... ot tak... prosto z serca
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1.50 g
- w tym cukry 5.70 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.foodwell.pl
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.foodwell.pl
Do ciasta: 3 jaja, 300 ml mleka, 100 g margaryny. Do kruszonki: 4 łyżki mąki pszennej (60 g), 3 łyżki cukru (45 g), 35 g margaryny.
Sposób przygotowania:
Przygotuj kruszonkę: zagnieć mąkę i cukier z miękką margaryną, rozkrusz.
Wlej do garnka mleko, dołóż margarynę. Razem podgrzewaj do rozpuszczenia margaryny, ostudź. Roztwór powinien być lekko ciepły (maks. temp. 40°C)
Wsyp zawartość opakowania do wysokiego naczynia, dodaj jaja i stopniowo wlewaj mleko z margaryną. Miksuj (mieszadła świderki) ok. 5 min.
Gotową masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach ok. 25 x 35 cm, posyp kruszonką.
Odstaw w ciepłe miejsce na 30 min do wyrośnięcia.
Wstaw do zimnego piekarnika i piecz w temp. 170-180°C bez termoobiegu przez 40-50 min do złocistego koloru kruszonki (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone).
Baw się smakiem!
Nasze ciasto drożdżowe doskonale smakuje z dodatkiem rodzynek i startej skórki cytrynowej.
Możesz je również podać z dodatkiem rabarbaru czy ulubionych owoców (jabłka, wiśnie, śliwki).