Kamis Gałka muszkatołowa mielona 9 g
Torebka 9 g
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Gałka muszkatołowa mielona.
Cechy
mielona w całości dla zachowania pełni smaku i aromatu
Rozmiar opakowania
9g℮
Informacja o alergenach
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Zalecenia dla alergików
Seler - Może zawierać, Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Gorczyca - Może zawierać, Soja - Może zawierać
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przepis
Quiche z porem
Przygotowanie 20 min
Gotowanie 35 min
Porcje 4
Składniki:
250 g mąki
150 g masła
2 żółtka
2-3 łyżki wody
szczypta soli
1 łyżka masła do wysmarowania formy
Nadzienie:
100 g wędzonego boczku pokrojonego w słupki
200 g pora pokrojonego w plastry
4 jaja
300 ml śmietany 30 %
3 łyżki tartego żółtego sera
½ łyżeczki gałki muszkatołowej Kamis
½ łyżeczki czosnku granulowanego Kamis
sól, pieprz czarny
Przygotowanie 20 min
Gotowanie 35 min
Porcje 4
1. Mąkę z masłem i solą posiekaj nożem na stolnicy. Dodaj żółtka, wodę, wyrób na jednolite ciasto, następnie rozwałkuj na stolnicy, wyłóż nim tortownicę wysmarowaną masłem, tak aby brzegi były wysokie na ok. 5 cm. Odstaw do lodówki na 30 min.
2. W tym samym czasie na patelni podsmaż przez 3 min boczek, dodaj pora, smaż jeszcze ok. 3 min, lekko wystudź.
3. Jaja wymieszaj ze śmietaną i serem na jednolitą masę, dopraw gałką muszkatołową, czosnkiem, solą i pieprzem.
4. Ciasto zapiecz przez 15 min w temperaturze 190 °C. Następnie wyłóż na nie podsmażony boczek z porem i zalej przygotowaną wcześniej masą.
5. Piecz 20 min w temperaturze 180 °C.
Przygotowanie 20 min
Gotowanie 35 min
Porcje 4
Składniki:
250 g mąki
150 g masła
2 żółtka
2-3 łyżki wody
szczypta soli
1 łyżka masła do wysmarowania formy
Nadzienie:
100 g wędzonego boczku pokrojonego w słupki
200 g pora pokrojonego w plastry
4 jaja
300 ml śmietany 30 %
3 łyżki tartego żółtego sera
½ łyżeczki gałki muszkatołowej Kamis
½ łyżeczki czosnku granulowanego Kamis
sól, pieprz czarny
Przygotowanie 20 min
Gotowanie 35 min
Porcje 4
1. Mąkę z masłem i solą posiekaj nożem na stolnicy. Dodaj żółtka, wodę, wyrób na jednolite ciasto, następnie rozwałkuj na stolnicy, wyłóż nim tortownicę wysmarowaną masłem, tak aby brzegi były wysokie na ok. 5 cm. Odstaw do lodówki na 30 min.
2. W tym samym czasie na patelni podsmaż przez 3 min boczek, dodaj pora, smaż jeszcze ok. 3 min, lekko wystudź.
3. Jaja wymieszaj ze śmietaną i serem na jednolitą masę, dopraw gałką muszkatołową, czosnkiem, solą i pieprzem.
4. Ciasto zapiecz przez 15 min w temperaturze 190 °C. Następnie wyłóż na nie podsmażony boczek z porem i zalej przygotowaną wcześniej masą.
5. Piecz 20 min w temperaturze 180 °C.
Pozostałe informacje
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Rodzaj materiału opakowania
81 - Papier i tektura/plastik
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl