Kamis Czosnek granulowany 20 g
Saszetka 20 g
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Czosnek granulowany.
Cechy
mielony w całości dla zachowania pełni smaku i aromatu
Rozmiar opakowania
20g℮
Miejsce pakowania
Polska
Informacja o alergenach
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Zalecenia dla alergików
Seler - Może zawierać, Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Gorczyca - Może zawierać, Soja - Może zawierać
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przepis
Gniocchi ze szpinakiem
Przygotowanie 30 min
Gotowanie 8 min
Porcje 4
Składniki:
1 kg ziemniaków ugotowanych ze skórą
100 g szpinaku
4 łyżki masła
2 jaja
250 g mąki
3 łyżeczki czosnku granulowanego Kamis
sól, pieprz do smaku
3 łyżki tartego parmezanu
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1. Ziemniaki obierz. przeciśnij przez praskę.
2. Szpinak podsmaż na 1 łyżce masła. dokładnie odciśnij i zmiksuj z jajami.
3. Do ziemniaków dodaj mąkę. jaja ze szpinakiem, czosnek, dopraw pieprzem. delikatnie wymieszaj.
4. Ciasto podziel na kawałki, na stolnicy formuj z nich cienkie wałki, pokrój je na 2-centymetrowe kawałki, lep owalne gniocchi, lekko spłaszcz widelcem.
5. Gotuj w osolonej wodzie ok. 6 min.
6. Odcedź, smaż partiami przez ok. 2 min na rozgrzanym maśle z dodatkiem parmezanu i natki pietruszki.
Przygotowanie 30 min
Gotowanie 8 min
Porcje 4
Składniki:
1 kg ziemniaków ugotowanych ze skórą
100 g szpinaku
4 łyżki masła
2 jaja
250 g mąki
3 łyżeczki czosnku granulowanego Kamis
sól, pieprz do smaku
3 łyżki tartego parmezanu
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1. Ziemniaki obierz. przeciśnij przez praskę.
2. Szpinak podsmaż na 1 łyżce masła. dokładnie odciśnij i zmiksuj z jajami.
3. Do ziemniaków dodaj mąkę. jaja ze szpinakiem, czosnek, dopraw pieprzem. delikatnie wymieszaj.
4. Ciasto podziel na kawałki, na stolnicy formuj z nich cienkie wałki, pokrój je na 2-centymetrowe kawałki, lep owalne gniocchi, lekko spłaszcz widelcem.
5. Gotuj w osolonej wodzie ok. 6 min.
6. Odcedź, smaż partiami przez ok. 2 min na rozgrzanym maśle z dodatkiem parmezanu i natki pietruszki.
Pozostałe informacje
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Kraj pochodzenia
Polska
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl