Kamis Mieszanka przyprawowa pieprz ziołowy 15 g
Saszetka 15 g
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Pieprz ziołowy.
Cechy
100 % naturalnych składników dla uzyskania pełni smaku i aromatu
Rozmiar opakowania
15g℮
Kraj pochodzenia
Polska
Składniki
GORCZYCA biała (29,5 %), kolendra, papryka słodka, kminek (14,5 %), majeranek (14 %), chili (3 %), liście laurowe
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Informacja o alergenach
Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Zalecenia dla alergików
Seler - Może zawierać, Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Gorczyca - Zawiera, Soja - Może zawierać
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przepis
Zapiekanka z kaszy jaglanej
Przygotowanie 30 min + czas studzenia
Gotowanie 30 min
Porcje 4
Składniki:
300 g kaszy jaglanej
2 jaja
2 łyżki pomidorów suszonych z czosnkiem i bazylią Kamis
250 g pieczarek pokrojonych w plastry
1 łyżka oleju
1 mały brokuł
2 pomidory pokrojone w cienkie plastry
150 g tartego żółtego sera
2 łyżeczki pieprzu ziołowego Kamis
sól do smaku
1. Kaszę gotuj w 600 ml wody na wolnym ogniu pod przykryciem przez 12 min. odstaw na 15 min, wystudź.
2. Do kaszy dodaj suszone pomidory, 2 jaja, dopraw solą i dokładnie wymieszaj.
3. Z kaszy formuj za pomocą papieru do pieczenia podłużne blaty (20 cm x 8 cm o grubości ok. 1 cm) zapiecz je w piekarniku przez 15 min w temperaturze 180 °C.
4. Równocześnie podsmaż pieczarki i zblanszuj brokuł.
5. Na blatach układaj pieczarki, pokrojony na drobne kawałki brokuł i pomidory.
6. Oprósz pieprzem ziołowym. posyp serem i wstaw ponownie do piekarnika rozgrzanego do 180 °C na ok. 15 min.
Przygotowanie 30 min + czas studzenia
Gotowanie 30 min
Porcje 4
Składniki:
300 g kaszy jaglanej
2 jaja
2 łyżki pomidorów suszonych z czosnkiem i bazylią Kamis
250 g pieczarek pokrojonych w plastry
1 łyżka oleju
1 mały brokuł
2 pomidory pokrojone w cienkie plastry
150 g tartego żółtego sera
2 łyżeczki pieprzu ziołowego Kamis
sól do smaku
1. Kaszę gotuj w 600 ml wody na wolnym ogniu pod przykryciem przez 12 min. odstaw na 15 min, wystudź.
2. Do kaszy dodaj suszone pomidory, 2 jaja, dopraw solą i dokładnie wymieszaj.
3. Z kaszy formuj za pomocą papieru do pieczenia podłużne blaty (20 cm x 8 cm o grubości ok. 1 cm) zapiecz je w piekarniku przez 15 min w temperaturze 180 °C.
4. Równocześnie podsmaż pieczarki i zblanszuj brokuł.
5. Na blatach układaj pieczarki, pokrojony na drobne kawałki brokuł i pomidory.
6. Oprósz pieprzem ziołowym. posyp serem i wstaw ponownie do piekarnika rozgrzanego do 180 °C na ok. 15 min.
Pozostałe informacje
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Rodzaj materiału opakowania
81 - Papier i tektura/plastik
Kraj pochodzenia
Polska
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl