KAMIS Tymianek 8 g
Saszetka 8 g
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Tymianek.
Cechy
uprawiany w Polsce
zbierany młody i jędrny dla intensywnego smaku i aromatu
zbierany młody i jędrny dla intensywnego smaku i aromatu
Rozmiar opakowania
8g℮
Kraj pochodzenia
Polska
Informacja o alergenach
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Zalecenia dla alergików
Seler - Może zawierać, Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Gorczyca - Może zawierać, Soja - Może zawierać
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przepis
Tartaletki z gruszką i figami
Przygotowanie 30 min
Gotowanie 30 min
Porcje 4
Składniki:
Ciasto:
300 g mąki pszennej
150 g masła
1 żółtko
50 ml wody
2 łyżeczki Tymianku Kamis
szczypta soli
Nadzienie:
1 gruszka pokrojona w cienkie plastry
1 łyżka masła
½ łyżeczki Tymianku Kamis
3 dojrzałe figi pokrojone w plastry
200 g pokruszonego sera pleśniowego typu blue
3 łyżeczki posiekanych orzechów włoskich
1. Mąkę posiekaj z masłem, dodaj żółtka, wodę, tymianek, sól. Wyrób na jednolite ciasto. Odstaw na 1 godzinę do lodówki.
2. Ciasto rozwałkuj na papierze do pieczenia, wycinaj krążki. Wyłóż nimi formy na tartaletki. Nakłuj spody widelcem. zapiekaj ok. 20 min w temperaturze 195°C.
3. Zapieczone formy wypełnij ½ sera pleśniowego. Ułóż podsmażone na maśle z tymiankiem gruszki, figi. Posyp pozostałym serem i orzechami.
4. Piecz w piekarniku przez ok. 8 min w temperaturze 185°C.
Przygotowanie 30 min
Gotowanie 30 min
Porcje 4
Składniki:
Ciasto:
300 g mąki pszennej
150 g masła
1 żółtko
50 ml wody
2 łyżeczki Tymianku Kamis
szczypta soli
Nadzienie:
1 gruszka pokrojona w cienkie plastry
1 łyżka masła
½ łyżeczki Tymianku Kamis
3 dojrzałe figi pokrojone w plastry
200 g pokruszonego sera pleśniowego typu blue
3 łyżeczki posiekanych orzechów włoskich
1. Mąkę posiekaj z masłem, dodaj żółtka, wodę, tymianek, sól. Wyrób na jednolite ciasto. Odstaw na 1 godzinę do lodówki.
2. Ciasto rozwałkuj na papierze do pieczenia, wycinaj krążki. Wyłóż nimi formy na tartaletki. Nakłuj spody widelcem. zapiekaj ok. 20 min w temperaturze 195°C.
3. Zapieczone formy wypełnij ½ sera pleśniowego. Ułóż podsmażone na maśle z tymiankiem gruszki, figi. Posyp pozostałym serem i orzechami.
4. Piecz w piekarniku przez ok. 8 min w temperaturze 185°C.
Pozostałe informacje
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Rodzaj materiału opakowania
81 - Papier i tektura/plastik
Kraj pochodzenia
Polska
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl