Kamis Imbir mielony 15 g
Saszetka 15 g
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Imbir mielony.
Cechy
mielony w całości dla zachowania pełni smaku i aromatu
Rozmiar opakowania
15g℮
Miejsce pakowania
Polska
Informacja o alergenach
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Zalecenia dla alergików
Seler - Może zawierać, Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Gorczyca - Może zawierać, Soja - Może zawierać
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przepis
Glazurowana brukselka
Przygotowanie 10 min
Gotowanie 25 min
Porcje 3
Składniki:
100 g pokrojonego w słupki boczku
500 g brukselek przekrojonych na pół
½ szklanki bulionu drobiowego lub wołowego
2 łyżki miodu
¾ łyżeczki imbiru mielonego Kamis
1 łyżeczka startej skórki pomarańczowej
sok z ½ pomarańczy
sól, pieprz do smaku
1. Boczek smaż na dużej patelni aż będzie chrupiący, przełóż na talerz.
2. Z patelni odlej tłuszcz, pozostawiając ok. 1 łyżki, ułóż brukselkę na przekrojonej stronie, smaż ok. 2 min.
3. Bulion, miód, imbir, skórkę pomarańczową i sok wymieszaj dokładnie w misce, wlej na patelnię. Gotuj bez przykrycia na średnim ogniu ok. 10-15 min do momentu odparowania płynów, dopraw do smaku solą i pieprzem.
4. Przed podaniem posyp boczkiem.
Przygotowanie 10 min
Gotowanie 25 min
Porcje 3
Składniki:
100 g pokrojonego w słupki boczku
500 g brukselek przekrojonych na pół
½ szklanki bulionu drobiowego lub wołowego
2 łyżki miodu
¾ łyżeczki imbiru mielonego Kamis
1 łyżeczka startej skórki pomarańczowej
sok z ½ pomarańczy
sól, pieprz do smaku
1. Boczek smaż na dużej patelni aż będzie chrupiący, przełóż na talerz.
2. Z patelni odlej tłuszcz, pozostawiając ok. 1 łyżki, ułóż brukselkę na przekrojonej stronie, smaż ok. 2 min.
3. Bulion, miód, imbir, skórkę pomarańczową i sok wymieszaj dokładnie w misce, wlej na patelnię. Gotuj bez przykrycia na średnim ogniu ok. 10-15 min do momentu odparowania płynów, dopraw do smaku solą i pieprzem.
4. Przed podaniem posyp boczkiem.
Pozostałe informacje
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Rodzaj materiału opakowania
81 - Papier i tektura/plastik
Kraj pochodzenia
Polska
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl