Kamis Cząber 10 g
Saszetka 10 g
Cechy
uprawiany w Polsce
delikatnie suszony dla zachowania pełni smaku i aromatu
delikatnie suszony dla zachowania pełni smaku i aromatu
Rozmiar opakowania
10g℮
Miejsce pakowania
Polska
Informacja o alergenach
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Zalecenia dla alergików
Seler - Może zawierać, Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Gorczyca - Może zawierać, Soja - Może zawierać
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przepis
Szpinakowe naleśniki z boczniakami
Przygotowanie 20 min
Gotowanie 20 min
Porcje 4
Składniki:
Ciasto:
100 g szpinaku
3 jaja
300 ml mleka
200 ml wody gazowanej
250 g mąki
Szczypta soli
Farsz:
1 cebula pokrojona w piórka
2 łyżki oleju
500 g boczniaków
1 marchew starta na grubej tarce
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżeczki papryki wędzonej Kamis
½ łyżeczki chili Kamis
3 łyżeczki cząbru kamis
Sól, pieprz do smaku
1. Szpinak podsmaż na patelni przez 2-3 min., dokładnie odciśnij.
2. Jaja, mleko, wodę, mąkę, sól dokładnie wymieszaj, zmiksuj na gładkie ciasto, na koniec dodaj szpinak i zmiksuj blenderem.
3. W płaskim garnku podsmaż cebulę, dodaj pokrojone w grube paski boczniaki, marchew, podlej wodą, duś pod przykryciem ok. 20 min. w połowie tego czasu dodaj koncentrat i przyprawy.
4. W tym samym czasie usmaż naleśniki, nadziewaj je farszem, zawijaj na kształt krokietów.
Przygotowanie 20 min
Gotowanie 20 min
Porcje 4
Składniki:
Ciasto:
100 g szpinaku
3 jaja
300 ml mleka
200 ml wody gazowanej
250 g mąki
Szczypta soli
Farsz:
1 cebula pokrojona w piórka
2 łyżki oleju
500 g boczniaków
1 marchew starta na grubej tarce
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżeczki papryki wędzonej Kamis
½ łyżeczki chili Kamis
3 łyżeczki cząbru kamis
Sól, pieprz do smaku
1. Szpinak podsmaż na patelni przez 2-3 min., dokładnie odciśnij.
2. Jaja, mleko, wodę, mąkę, sól dokładnie wymieszaj, zmiksuj na gładkie ciasto, na koniec dodaj szpinak i zmiksuj blenderem.
3. W płaskim garnku podsmaż cebulę, dodaj pokrojone w grube paski boczniaki, marchew, podlej wodą, duś pod przykryciem ok. 20 min. w połowie tego czasu dodaj koncentrat i przyprawy.
4. W tym samym czasie usmaż naleśniki, nadziewaj je farszem, zawijaj na kształt krokietów.
Pozostałe informacje
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Rodzaj materiału opakowania
81 - Papier i tektura/plastik
Kraj pochodzenia
Polska
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl