Kamis Papryka ostra mielona 20 g
Saszetka 20 g
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Papryka ostra mielona.
Cechy
mielona w całości dla zachowania pełni smaku i aromatu
Rozmiar opakowania
20g℮
Miejsce pakowania
Polska
Informacja o alergenach
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Zalecenia dla alergików
Seler - Może zawierać, Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Gorczyca - Może zawierać, Soja - Może zawierać
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przepis
Quesadillas z bobem i szynką Serrano
Przygotowanie 25 min
Gotowanie 7 min
Porcje 2
Składniki:
1 czerwona cebula pokrojona w piórka
2 łyżki oliwy
100 g pokrojonej w paski szynki Serrano
500 g ugotowanego bobu
2 łyżeczki ostrej papryki Kamis
½ łyżeczki czosnku granulowanego Kamis
150 g startego żółtego sera
2 tortille
100 ml kwaśnej śmietany
1. Pokrojoną w kostkę cebulę podsmaż na oliwie.
2. Dodaj szynkę, bób i smaż 2-3 min, na koniec dopraw ostrą papryką i czosnkiem, lekko wystudź.
3. Dodaj 100 g żółtego sera i dokładnie wymieszaj.
4. W tortownicy lub formie do tarty ułóż placek tortilli, farsz, przykryj drugim plackiem, dokładnie ubij, posyp pozostałym tartym serem.
5. Piecz 7 min w temperaturze 185°C.
6. Przed podaniem pokrój na kawałki, podawaj z kwaśną śmietaną.
Przygotowanie 25 min
Gotowanie 7 min
Porcje 2
Składniki:
1 czerwona cebula pokrojona w piórka
2 łyżki oliwy
100 g pokrojonej w paski szynki Serrano
500 g ugotowanego bobu
2 łyżeczki ostrej papryki Kamis
½ łyżeczki czosnku granulowanego Kamis
150 g startego żółtego sera
2 tortille
100 ml kwaśnej śmietany
1. Pokrojoną w kostkę cebulę podsmaż na oliwie.
2. Dodaj szynkę, bób i smaż 2-3 min, na koniec dopraw ostrą papryką i czosnkiem, lekko wystudź.
3. Dodaj 100 g żółtego sera i dokładnie wymieszaj.
4. W tortownicy lub formie do tarty ułóż placek tortilli, farsz, przykryj drugim plackiem, dokładnie ubij, posyp pozostałym tartym serem.
5. Piecz 7 min w temperaturze 185°C.
6. Przed podaniem pokrój na kawałki, podawaj z kwaśną śmietaną.
Pozostałe informacje
FSC - Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Rodzaj materiału opakowania
81 - Papier i tektura/plastik
Kraj pochodzenia
Polska
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl