Kamis Mieszanka przyprawowa pieprz cytrynowy 20 g
bez dodatku glutaminianu monosodowego
bez dodatku konserwantów
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.40 g
- w tym cukry 14.00 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
Stefanowo,
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo,
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Przygotowanie 15 min + czas marynowania
Porcje 4
Składniki:
400 g fileta z łososia pokrojonego w półcentymetrową kostkę
¼ szklanki soku z limonki
¼ szklanki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
½ cebuli czerwonej pokrojonej w drobną kostkę
1½ łyżeczki pieprzu cytrynowego Kamis
½ łyżeczki zmielonej soli morskiej Kamis
1 duże dojrzałe awokado
1. Łososia umieść w płaskim naczyniu.
2. Dodaj pozostałe składniki (bez awokado), wymieszaj, odstaw do lodówki na 2 godziny. W trakcie marynowania delikatnie wymieszaj.
3. Bezpośrednio przed podaniem awokado pokrój w półcentymetrową kostkę, dodaj do łososia, wymieszaj, następnie odlej sok.
4. Podawaj z grzankami z bagietki.