Kamis Liście laurowe 5 g
Saszetka 5 g
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Liście laurowe suszone.
Cechy
zbierane ręcznie dla zachowania naturalnego kształtu
Rozmiar opakowania
5g℮
Informacja o alergenach
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Zalecenia dla alergików
Seler - Może zawierać, Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Gorczyca - Może zawierać, Soja - Może zawierać
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przepis
Soljanka rybna
Przygotowanie 15 min
Gotowanie 35 min
Porcje 6
Składniki:
1 duża cebula pokrojona w kostkę
300 g ziemniaków pokrojonych w grubą kostkę
½ pęczka włoszczyzny pokrojonej w plastry
50 g masła
1,2 l gorącej wody
5 liści laurowych Kamis
1 puszka krojonych pomidorów
3 duże ogórki kiszone pokrojone w plasterki
500 g filetów z ryb słodkowodnych pokrojonych w kawałki (np. sandacza)
1 łyżka koperku suszonego Kamis
2 łyżki suszonych pomidorów z oliwkami Kamis
sól, pieprz do smaku
1. Cebulę, ziemniaki i włoszczyznę podsmaż na maśle, podlej wodą, dodaj liście laurowe, gotuj ok. 20 min.
2. Dodaj pomidory, ogórki, kawałki ryb, koper, suszone pomidory, gotuj jeszcze 15 min, dopraw do smaku pieprzem i solą.
3. Możesz podawać z kwaśną śmietaną i plastrem cytryny.
Przygotowanie 15 min
Gotowanie 35 min
Porcje 6
Składniki:
1 duża cebula pokrojona w kostkę
300 g ziemniaków pokrojonych w grubą kostkę
½ pęczka włoszczyzny pokrojonej w plastry
50 g masła
1,2 l gorącej wody
5 liści laurowych Kamis
1 puszka krojonych pomidorów
3 duże ogórki kiszone pokrojone w plasterki
500 g filetów z ryb słodkowodnych pokrojonych w kawałki (np. sandacza)
1 łyżka koperku suszonego Kamis
2 łyżki suszonych pomidorów z oliwkami Kamis
sól, pieprz do smaku
1. Cebulę, ziemniaki i włoszczyznę podsmaż na maśle, podlej wodą, dodaj liście laurowe, gotuj ok. 20 min.
2. Dodaj pomidory, ogórki, kawałki ryb, koper, suszone pomidory, gotuj jeszcze 15 min, dopraw do smaku pieprzem i solą.
3. Możesz podawać z kwaśną śmietaną i plastrem cytryny.
Rodzaj materiału opakowania
7 - Inne (Tworzywa sztuczne)
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl