Kamis Chili pieprz cayenne 15 g
Saszetka 15 g
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Chili pieprz cayenne.
Cechy
mielony w całości dla zachowania pełni smaku i aromatu
Rozmiar opakowania
15g℮
Miejsce pakowania
Polska
Informacja o alergenach
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Zalecenia dla alergików
Seler - Może zawierać, Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Gorczyca - Może zawierać, Soja - Może zawierać
Adres producenta
McCormick Polska S.A
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przepis
Błyskawiczne kimchi
Przygotowanie 15 min + czas marynowania
Gotowanie 5 min
Porcje 4
Składniki:
200 ml octu ryżowego
3 łyżki cukru sok z 1 dużej pomarańczy
2 łyżeczki chili Kamis
1½ Łyżeczki czosnku granulowanego Kamis
1 łyżeczka imbiru mielonego Kamis
1 kapusta pekińska grubo pokrojona
100 g białej rzepy pokrojonej w cienkie plasterki
3 dymki ze szczypiorem pokrojonym w paski (ok. 5 cm)
½ czerwonej i zielonej papryki pokrojonej w cienkie paski
1¼ łyżeczki soli
1. W małym rondlu zagotuj ocet ryżowy z cukrem, sokiem z pomarańczy, chili, granulowanym czosnkiem i imbirem. Zdejmij z ognia i całkowicie ostudź.
2. W średniej wielkości misce umieść kapustę, rzepę, dymkę oraz paprykę, dodaj sól, wymieszaj.
3. Całość zalej przygotowaną mieszanką z octem i odstaw w chłodne miejsce na 3 godz.
Przygotowanie 15 min + czas marynowania
Gotowanie 5 min
Porcje 4
Składniki:
200 ml octu ryżowego
3 łyżki cukru sok z 1 dużej pomarańczy
2 łyżeczki chili Kamis
1½ Łyżeczki czosnku granulowanego Kamis
1 łyżeczka imbiru mielonego Kamis
1 kapusta pekińska grubo pokrojona
100 g białej rzepy pokrojonej w cienkie plasterki
3 dymki ze szczypiorem pokrojonym w paski (ok. 5 cm)
½ czerwonej i zielonej papryki pokrojonej w cienkie paski
1¼ łyżeczki soli
1. W małym rondlu zagotuj ocet ryżowy z cukrem, sokiem z pomarańczy, chili, granulowanym czosnkiem i imbirem. Zdejmij z ognia i całkowicie ostudź.
2. W średniej wielkości misce umieść kapustę, rzepę, dymkę oraz paprykę, dodaj sól, wymieszaj.
3. Całość zalej przygotowaną mieszanką z octem i odstaw w chłodne miejsce na 3 godz.
Pozostałe informacje
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Rodzaj materiału opakowania
81 - Papier i tektura/plastik
Kraj pochodzenia
Polska
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl