Kamis Papryka słodka mielona 16 g
Saszetka 16 g
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Papryka słodka mielona.
Cechy
mielona w całości dla zachowania pełni smaku i aromatu
Rozmiar opakowania
16g℮
Miejsce pakowania
Polska
Informacja o alergenach
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Zalecenia dla alergików
Seler - Może zawierać, Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Gorczyca - Może zawierać, Soja - Może zawierać
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przepis
Empanadas z kurczakiem
Przygotowanie 20 min
Gotowanie 20 min
Porcje 4
Składniki:
1 pierś z kurczaka pokrojona w kostkę
1 mała cebula pokrojona w kostkę
2 łyżki oleju
½ czerwonej papryki pokrojonej w kostkę
1 duży pomidor obrany ze skóry i pokrojony w kostkę
1½ łyżki papryki słodkiej Kamis
1 łyżeczka liści kolendry Kamis
1 łyżeczka kminu rzymskiego Kamis
50 g startego żółtego sera sól, pieprz do smaku
2 opakowania ciasta francuskiego
1 jajko
1. Kurczaka i cebulę podsmaż na oleju na złoty kolor, dodaj paprykę, pomidory, przyprawy, wymieszaj, smaż 4 min.
2. Gdy farsz ostygnie, dodaj ser żółty, dopraw do smaku solą i pieprzem.
3. Z ciasta wycinaj krążki o średnicy ok. 10 cm, ułóż na nich farsz, zlep podobnie jak pierogi.
4. Blachę do piekarnika wyłóż papierem do pieczenia, ułóż empanadas, posmaruj rozkłóconym jajkiem, piecz ok. 20 min w temperaturze 195 °C.
5. Podawaj z kwaśną śmietaną lub guacamole.
Przygotowanie 20 min
Gotowanie 20 min
Porcje 4
Składniki:
1 pierś z kurczaka pokrojona w kostkę
1 mała cebula pokrojona w kostkę
2 łyżki oleju
½ czerwonej papryki pokrojonej w kostkę
1 duży pomidor obrany ze skóry i pokrojony w kostkę
1½ łyżki papryki słodkiej Kamis
1 łyżeczka liści kolendry Kamis
1 łyżeczka kminu rzymskiego Kamis
50 g startego żółtego sera sól, pieprz do smaku
2 opakowania ciasta francuskiego
1 jajko
1. Kurczaka i cebulę podsmaż na oleju na złoty kolor, dodaj paprykę, pomidory, przyprawy, wymieszaj, smaż 4 min.
2. Gdy farsz ostygnie, dodaj ser żółty, dopraw do smaku solą i pieprzem.
3. Z ciasta wycinaj krążki o średnicy ok. 10 cm, ułóż na nich farsz, zlep podobnie jak pierogi.
4. Blachę do piekarnika wyłóż papierem do pieczenia, ułóż empanadas, posmaruj rozkłóconym jajkiem, piecz ok. 20 min w temperaturze 195 °C.
5. Podawaj z kwaśną śmietaną lub guacamole.
Rodzaj materiału opakowania
81 - Papier i tektura/plastik
Kraj pochodzenia
Polska
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl