Kamis Natka pietruszki 8 g
Saszetka 8 g
Cechy
uprawiana w Polsce
zbierana młoda i jędrna dla intensywnego aromatu i smaku
zbierana młoda i jędrna dla intensywnego aromatu i smaku
Rozmiar opakowania
8g℮
Kraj pochodzenia
Polska
Informacja o alergenach
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Zalecenia dla alergików
Seler - Może zawierać, Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Gorczyca - Może zawierać, Soja - Może zawierać
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przepis
Zupa z boczniaków
Przygotowanie 10 min
Gotowanie 30 min
Porcje 6
Składniki:
400 g ziemniaków pokrojonych w grubą kostkę
1 cebula pokrojona w kostkę
3 łyżki oleju
500 g boczniaków pokrojonych w grube paski
1.5 l wody
100 ml śmietany 30 %
2 łyżki natki pietruszki Kamis
sól, pieprz do smaku
1. W małym rondelku umieść ziemniaki, zalej wodą i gotuj aż będą miękkie.
2. W międzyczasie w garnku rozgrzej ½ oleju, podsmaż na złoty kolor cebulę.
3. Jednocześnie na patelni podsmaż boczniaki, dodaj je do cebuli zalej wodą gotuj ok 20 min.
4. Ugotowane ziemniaki zmiksuj blenderem razem z wodą w której się gotowały, następnie przełóż do zupy, dodaj natkę pietruszki, dopraw solą i pieprzem i gotuj jeszcze 5 min.
5. Pod koniec gotowania dodaj śmietanę.
Przygotowanie 10 min
Gotowanie 30 min
Porcje 6
Składniki:
400 g ziemniaków pokrojonych w grubą kostkę
1 cebula pokrojona w kostkę
3 łyżki oleju
500 g boczniaków pokrojonych w grube paski
1.5 l wody
100 ml śmietany 30 %
2 łyżki natki pietruszki Kamis
sól, pieprz do smaku
1. W małym rondelku umieść ziemniaki, zalej wodą i gotuj aż będą miękkie.
2. W międzyczasie w garnku rozgrzej ½ oleju, podsmaż na złoty kolor cebulę.
3. Jednocześnie na patelni podsmaż boczniaki, dodaj je do cebuli zalej wodą gotuj ok 20 min.
4. Ugotowane ziemniaki zmiksuj blenderem razem z wodą w której się gotowały, następnie przełóż do zupy, dodaj natkę pietruszki, dopraw solą i pieprzem i gotuj jeszcze 5 min.
5. Pod koniec gotowania dodaj śmietanę.
Pozostałe informacje
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Rodzaj materiału opakowania
81 - Papier i tektura/plastik
Kraj pochodzenia
Polska
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl