Kamis Mieszanka przyprawowa przyprawa kuchni włoskiej 20 g

Kamis Mieszanka przyprawowa przyprawa kuchni włoskiej 20 g

Torebka 20 g
  1,99 zł
/kg
Suma za produkt:
Opis produktu Bez dodatku glutaminianu monosodowego
Bez dodatku konserwantów
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka przyprawowa do dań kuchni włoskiej.
Cechy ze składnikami pochodzenia naturalnego
Rozmiar opakowania 20g℮
Kraj pochodzenia Polska
Składniki sól, czosnek, oregano - 12,5%, bazylia - 12%, cząber, cebula, tymianek - 4,5%, cukier, chili
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
informacje o dodatkach: bez dodatku glutaminianu monosodowego

Dodatki Dodatek MSG - Nie zawiera
Informacja o alergenach Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Zalecenia dla alergików Seler - Może zawierać, Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Gorczyca - Może zawierać, Soja - Może zawierać

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 929.00 kJ / 222.00 kcal
Tłuszcze 2.40 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1.00 g
Węglowodany 31.00 g
  • w tym cukry 7.40 g
Białko 9.40 g
Sól 26.20 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przepis Caponata

Przygotowanie 15 min
Gotowanie 25 min
Porcje 4

Składniki:
6 łyżek oliwy z oliwek
1 średnia cebula pokrojona w drobną kostkę
1 bakłażan pokrojony w grubą kostkę
200 g selera naciowego pokrojonego w plastry
15 oliwek zielonych pokrojonych na pół
2 łyżki octu winnego z białego wina Kamis
2 łyżki przyprawy kuchni włoskiej Kamis
1 łyżka cukru
2 łyżki kaparów
1 puszka pomidorów pokrojonych
2 łyżki orzeszków pinii
1 bagietka
sól, pieprz do smaku

1. 2/3 oliwy rozgrzej w płaskim garnku, podsmaż na niej cebulę na złoty kolor.
2. Dodaj bakłażana, smaż razem ok. 5 min, Dodaj selera, oliwki, ocet winny, przyprawę, cukier, podlej wodą duś razem 15 min. w połowie dodaj kapary i pomidory, dopraw solą i pieprzem.
3. Orzeszki upraż na suchej patelni, bagietkę pokrój i zapiecz w piekarniku.
4. Caponatę podawaj na bagietkach, przed podaniem posyp orzeszkami.
Kraj pochodzenia Polska
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...