Kamis Mieszanka przyprawowa przyprawa kuchni włoskiej 20 g
Bez dodatku konserwantów
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
informacje o dodatkach: bez dodatku glutaminianu monosodowego
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1.00 g
- w tym cukry 7.40 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Przygotowanie 15 min
Gotowanie 25 min
Porcje 4
Składniki:
6 łyżek oliwy z oliwek
1 średnia cebula pokrojona w drobną kostkę
1 bakłażan pokrojony w grubą kostkę
200 g selera naciowego pokrojonego w plastry
15 oliwek zielonych pokrojonych na pół
2 łyżki octu winnego z białego wina Kamis
2 łyżki przyprawy kuchni włoskiej Kamis
1 łyżka cukru
2 łyżki kaparów
1 puszka pomidorów pokrojonych
2 łyżki orzeszków pinii
1 bagietka
sól, pieprz do smaku
1. 2/3 oliwy rozgrzej w płaskim garnku, podsmaż na niej cebulę na złoty kolor.
2. Dodaj bakłażana, smaż razem ok. 5 min, Dodaj selera, oliwki, ocet winny, przyprawę, cukier, podlej wodą duś razem 15 min. w połowie dodaj kapary i pomidory, dopraw solą i pieprzem.
3. Orzeszki upraż na suchej patelni, bagietkę pokrój i zapiecz w piekarniku.
4. Caponatę podawaj na bagietkach, przed podaniem posyp orzeszkami.