Hortex Brokuły różyczki 450 g
Hortex Marchewka z groszkiem
Hortex Zupa królewska
Hortex Szpinak rozdrobniony
100 % natury
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.10 g
- w tym cukry 2.30 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6 °C - 4 dni
** -12 °C - 1 miesiąc
*** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Sałatka brokułowa z serem feta
Składniki:
- Brokuły różyczki Hortex - 2 opakowania
- 1 opakowanie sera feta
- 200 ml śmietany
- 100 g pestek słonecznika
- 1 czerwona papryka
- 1 czerwona cebula
- 4 łyżki majonezu
- 2-3 ząbki czosnku
- ½ łyżeczki pieprzu (najlepiej białego)
- 1 łyżeczka przyprawy tzatziki
Gotowe w 20 minut
Przygotowanie:
Brokuły wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj 3-5 minut, do momentu, aż warzywa będą chrupkie. Potem odcedź, przelej zimną wodą, żeby nie straciły koloru i włóż do miski.
Następnie pokrój w paseczki paprykę i cebulę, fetę pokrój w kostkę, dodaj wystudzone brokuły. Wymieszaj śmietanę z majonezem, pieprzem, rozdrobnionym czosnkiem i przyprawą tzatziki. Gotowym sosem polej warzywa. Sałatkę posyp po wierzchu uprażonymi wcześniej pestkami słonecznika.