Hortex Mieszanka 7-składnikowa 450 g
Hortex Szpinak liście
Hortex Truskawki
Hortex Zupa kalafiorowa z koperkiem
100 % natury
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.10 g
- w tym cukry 2.60 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
*-6 °C - 4 dni
**-12 °C - 1 miesiąc
***poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Zupa jarzynowa z kluseczkami
Składniki:
Mieszanka 7-składnikowa Hortex - 1 opakowanie
- 1,5 l bulionu warzywnego
- 50 ml śmietany 30 %
- 2 ząbki czosnku
- 2 ziarenka ziela angielskiego
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 liść laurowy
- sól, pieprz
- natka pietruszki do posypania
Na kluseczki:
- 2 jajka
- 4 płaskie łyżki mąki pszennej
- szczypta soli
Gotowe w 30 minut
Przygotowanie:
Na oliwie podsmaż posiekany czosnek, dodaj mieszankę, przyprawy i podsmaż do lekkiego zrumienienia. Dolej bulion i gotuj 20 minut na małym ogniu pod przykryciem. Mąkę wymieszaj z solą i jajkiem do czasu aż powstanie jednolite, gładkie ciasto. Lane ciasto wlej na gotującą się zupę cienkim strumieniem i mieszaj zataczając koła. Gotuj do czasu aż kluseczki wypłyną na wierzch i od razu wyłącz ogień. Do śmietany wlej dwie łyżki zupy, mieszaj żeby ją zahartować i wlej całość do zupy. Ponownie wymieszaj. Zupę jarzynową z kluseczkami podawaj posypaną natką pietruszki.