Hortex Bukiet warzyw kwiatowy 450 g
Hortex Zupa kalafiorowa z koperkiem
Hortex Brokuły różyczki
Hortex Zupa ogórkowa z koperkiem
100 % natury
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.10 g
- w tym cukry 2.90 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
*-6 °C - 4 dni
**-12 °C - 1 miesiąc
***poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Zapiekana ryba w sosie cytrynowo-pieprzowym
Składniki:
- Bukiet warzyw kwiatowy Hortex - 1 opakowanie
- 400 g filetów rybnych
- 200 ml śmietany 22 %
- 1 łyżka pieprzu cytrynowego
- 1 łyżka pieprzu marynowanego
- sok z całej cytryny
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- świeży koperek
- sól, pieprz
Gotowe w 40 minut
Przygotowanie:
Warzywa gotuj w osolonym wrzątku 5-7 min. Odcedź. Filety rybne posól, skrop sokiem z cytryny i posyp pieprzem cytrynowym. Ułóż w wysmarowanym oliwą naczyniu do zapiekania. Dodaj warzywa. Zalej śmietaną wymieszaną z pieprzem marynowanym, solą i drobno pokrojonym koperkiem.
Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 °C przez ok. 25-30 minut.
Rybę możesz podawać z chrupiącą bułeczką lub ryżem.