Hortex Włoszczyzna paski 450 g
Hortex Szpinak liście
Hortex Buraczki purée
Hortex Zupa wiosenna 9-składnikowa
100 % natury
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.10 g
- w tym cukry 3.50 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
*-6 °C - 4 dni
**-12 °C - 1 miesiąc
***poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Kęski piwne
Składniki:
farsz:
- Włoszczyzna paski Hortex - 1 opakowanie
- 450 g pieczarek
- 1 cebula
- 2-3 łyżki oliwy
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka czerwonej papryki
- 1 łyżeczka tymianku
- 1 łyżeczka oregano
- 1 łyżeczka bazylii
- 1 łyżeczka rozmarynu
- 1 łyżeczka cząbru
- sól, pieprz
ciasto:
- 300 g mąki
- 200 g masła
- 2 żółtka
- 1 jajko
- 5 łyżek śmietany 18 %
- szczypta soli
posypka:
- sezam
- czarnuszka
- sól gruboziarnista
papier do pieczenia
Gotowe w 45 minut
Przygotowanie:
Ze składników zagnieć ciasto i wstaw do lodówki na noc. Cebulę pokrój w kostkę, a pieczarki w plastry i podsmaż na patelni, dodając włoszczyznę, łyżkę koncentratu pomidorowego, sól, pieprz, czerwoną paprykę, tymianek, oregano, bazylię, rozmaryn i cząber. Po usmażeniu zostaw do wystygnięcia. Tak przygotowany farsz ponakładaj na rozwałkowane ciasto (grubość jak do pierogów) i sklejaj do góry w sakiewki. Gotowe kęski ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Po wierzchu posmaruj rozmieszanym jajkiem. Posyp grubą solą, sezamem, czarnuszką i piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 °C ok. 25 minut.