Hortex Kalafior różyczki 450 g
Hortex Bukiet warzyw kwiatowy
Hortex Truskawki
Hortex Zupa kalafiorowa z koperkiem
100 % natury
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.10 g
- w tym cukry 2.00 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
*-6 °C - 4 dni
**-12 °C - 1 miesiąc
***Poniżej - 18 °C - do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Cannelloni z serem ricotta, kalafiorem i sałatą radicchio
Składniki:
farsz:
- Kalafior różyczki Hortex - 1 opakowanie
- 200 g sera ricotta
- 100 g sałaty radicchio
- 100 g parmezanu
- 2 jajka
- sól, pieprz
ciasto:
- 200 g mąki pszennej
- 2 jajka
- sól
- 200 ml śmietany 36 %
- 100 g parmezanu
- 30 g masła
- sól, pieprz
- sałata do dekoracji
Gotowe w 45 minut
Przygotowanie:
Ze wszystkich składników wyrób ciasto i cieniutko je rozwałkuj. Następnie wytnij kwadraty (o boku ok. 10 cm), ugotuj i odcedź (możesz kupić gotowe cannelloni). Kalafiora zblanszuj, zmiksuj i przełóż do miski. Wymieszaj w niej wszystkie składniki farszu. Następnie stwardniały farsz nanieś na makaronowe kwadraty i zwiń je w rulony. Na wysmarowanej masłem brytfannie ułóż przygotowane cannelloni. W rondelku podgrzej śmietanę (nie doprowadź do wrzenia) i posmaruj nią cannelloni, posypując na wierzchu parmezanem. Wstaw do nagrzanego do temperatury 180 °C piekarnika i piecz ok. 15 minut. Wyłóż na talerz i udekoruj sałatami.