Hortex Fasolka szparagowa zielona 450 g

Hortex Fasolka szparagowa zielona 450 g

Torebka 450 g
  7,49 zł
/kg
Suma za produkt:
Nazwa produktu uregulowana prawnie Fasolka szparagowa zielona. Produkt głęboko mrożony.
O marce Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Grochówka
Hortex Fasolka szparagowa żółta
Hortex Jagody leśne
Cechy wysoka zawartość błonnika
100 % natury
Rozmiar opakowania 450g℮
Składniki fasola szparagowa
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Oświadczenia żywieniowe wysoka zawartość błonnika
Informacja o alergenach Produkt może zawierać: seler, gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
Zalecenia dla alergików Seler - Może zawierać, Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Gorczyca - Może zawierać, Soja - Może zawierać

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 129.00 kJ / 31.00 kcal
Tłuszcze 0.50 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.10 g
Węglowodany 3.30 g
  • w tym cukry 0.60 g
Błonnik pokarmowy 3.50 g
Białko 2.20 g
Sól 0.01 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Adres zwrotny Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Przechowywanie Chronić przed rozmrożeniem.
Nie zamrażać powtórnie.

Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6 °C - 4 dni
** -12 °C - 1 miesiąc
*** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu

Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Przygotowanie i stosowanie Spożywać po obróbce termicznej
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Przepis Kulinarne inspiracje Hortex
Sałatka z kuskusem, orzechami i fasolką

Składniki:
- Fasolka szparagowa zielona Hortex - 1 opakowanie
- 250 ml bulionu warzywnego
- 150 g kaszy kuskus
- 100 g orzechów włoskich
- 1 łyżka parmezanu
- 1 łyżka klarowanego masła
- 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
- 1/2 łyżeczki mielonej kolendry
- 1/2 pęczka natki (lub świeżej kolendry)
- sól lub sos sojowy do smaku

Gotowe w 30 minut

Przygotowanie:
Fasolkę zblanszuj w osolonej wodzie, potem przepłucz zimną wodą i odstaw do odcieknięcia. Bulion zagotuj i zalej nim kuskus, tak by bulionu było ok. centymetra więcej niż kaszy. Wtedy przykryj szczelnie naczynie i poczekaj do napęcznienia kaszy. Tymczasem posiekaj orzechy i upraż je na suchej patelni. Uprażone przesyp do miseczki. Następnie na patelni rozgrzej masło, dodaj kmin i kolendrę i smaż chwilę do wydobycia aromatów przypraw. Wrzuć fasolkę i usmaż ją, doprawiając solą lub sosem sojowym. Na koniec nasiąknięty kuskus przemieszaj widelcem i połącz z fasolką, uprażonymi orzechami i posiekaną natką lub kolendrą. Przed podaniem całość oprósz startym parmezanem.
Rodzaj materiału opakowania 4 - LDPE
Dodatkowe informacje o recyklingu Opakowanie wrzuć do żółtego kosza
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...