Hortex Mix fasolek 450 g
Hortex Truskawki
Hortex Zupa kalafiorowa z koperkiem
Hortex Szpinak rozdrobniony
100 % natury
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.10 g
- w tym cukry 0.60 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
*-6 °C - 1 dzień
**-12 °C - 2 tygodnie
***poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Curry z fasolek szparagowych z kurczakiem i ryżem
Składniki:
- Mix fasolek Hortex - 1 opakowanie
- 300 g piersi z kurczaka
- 200 g ryżu
- 200 ml mleka kokosowego
- 1 cebula biała
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki żółtej pasty curry
- 1 łyżka startego imbiru
- 2 łyżki oleju
- 1 marchewka
- 1 pomidor
- 1/4 łyżeczki soli
- garść sezamu
- świeża kolendra do podania
Przygotowanie:
Ryż ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. W garnku rozgrzej olej i podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę. Po chwili dorzuć posiekany czosnek, imbir, marchewkę pokrojoną w plasterki oraz pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka. Podsmaż a następnie dodaj pastę curry i pokrojonego w kostkę, obranego ze skórki pomidora. Wszystko wymieszaj. Dodaj mix fasolek, zalej 100 ml wody, na koniec dolej mleko kokosowe. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu 20-25 minut. Curry z fasolek podajemy posolone, posypane sezamem i świeżą kolendrą.