Hortex Bukiet jarzyn wiosenny 450 g
Hortex Bukiet warzyw kwiatowy
Hortex Truskawki
Hortex Zupa kalafiorowa z koperkiem
100 % natury
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.10 g
- w tym cukry 2.30 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6 °C - 4 dni
** -12 °C - 1 miesiąc
*** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Warzywa pieczone z krewetkami, masłem i czosnkiem
Składniki:
- Bukiet jarzyn wiosenny Hortex - 1 opakowanie
- 200 g krewetek (mogą być mrożone)
- 60 g masła
- 3 ząbki czosnku
- 3 łyżki soku z cytryny
- pęczek natki pietruszki
- sól, świeżo mielony pieprz
Gotowe w 50 minut
Przygotowanie:
Natkę pietruszki drobno posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę. Następnie krewetki wymieszaj z połową natki, czosnkiem i lekko rozmrożonymi warzywami. Dopraw solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Z folii aluminiowej uformuj trzy sakiewki i napełnij je krewetkami. Na wierzch każdej saszetki połóż po łyżce masła, po czym zamknij sakiewki i piecz ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 °C. Gotowe danie wyłóż na półmisek i posyp pozostałą natką.