Hortex Dynia kostka 450 g
Hortex Marchewka mini
Hortex Truskawki
Hortex Włoszczyzna paski
100 % natury
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.10 g
- w tym cukry 4.80 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
*-6 °C - 1 dzień
**-12 °C - 2 tygodnie
***poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Zupa dyniowa z masłem szałwiowym
Składniki:
- Dynia kostka Hortex - 2 opakowania
- 1 l bulionu warzywnego
- 200 ml śmietanki 30 %
- 50 g masła
- 2 łyżki masła orzechowego
- świeża szałwia
- 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
- sól, pieprz
Gotowe w 30 minut
Przygotowanie:
Kostki dyni wrzuć do garnka, zalej bulionem warzywnym i gotuj do miękkości. Na koniec zmiksuj. Później dodaj śmietankę, masło orzechowe oraz przyprawy i całość gotuj jeszcze chwilę. Tymczasem w rondelku rozpuść masło, dodaj kilka liści szałwii i całość podgrzewaj przez kilka minut na bardzo małym ogniu (dopraw jeszcze odrobiną soli). Tak przygotowane masło wlej do zupy na talerzu, dodając świeże listki szałwii.