Hortex Mieszanka chińska 450 g

Hortex Mieszanka chińska 450 g

Torebka 450 g
  8,49 zł
/kg
Suma za produkt:
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka chińska. Mieszanka warzywna z pędami bambusa i grzybami mun. Produkt głęboko mrożony.
O marce Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Mieszanka węgierska
Hortex Mieszanka meksykańska
Hortex Mieszanka włoska
Cechy wysoka zawartość błonnika
100 % natury
Rozmiar opakowania 450g℮
Składniki warzywa 80 % w zmiennych proporcjach: marchew, kiełki fasoli Mung, papryka, por, cebula, pędy bambusa 10 %, grzyby mun 10 %
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Oświadczenia żywieniowe wysoka zawartość błonnika
Informacja o alergenach Produkt może zawierać: seler, gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
Zalecenia dla alergików Seler - Może zawierać, Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Gorczyca - Może zawierać, Soja - Może zawierać

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 116.00 kJ / 28.00 kcal
Tłuszcze 0.50 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.10 g
Węglowodany 3.30 g
  • w tym cukry 2.80 g
Błonnik pokarmowy 2.90 g
Białko 1.50 g
Sól 0.05 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Adres zwrotny Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Przechowywanie Chronić przed rozmrożeniem.
Nie zamrażać powtórnie.

Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6 °C - 4 dni
** -12 °C - 1 miesiąc
*** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu

Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Przygotowanie i stosowanie Spożywać po obróbce termicznej
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku, Smażyć w płytkim tłuszczu
Przepis Kulinarne inspiracje Hortex
Sajgonki

Składniki:
- Mieszanka chińska Hortex - 1 opakowanie
- 300 g mięsa z udek kurczaka
- 1 opakowanie papieru ryżowego
- olej do smażenia (najlepiej ryżowy)
- sól, pieprz

marynata:
- 4-5 łyżek sosu chili słodko-pikantnego

Gotowe w 40 minut

Przygotowanie:
Mięso pokrój w wąskie paski i włóż do marynaty na 30 minut. Później usmaż je na gorącym oleju, a po kilku minutach dodaj warzywa. Smaż dalsze 10 minut, lekko przestudź. Dopraw do smaku. Przygotuj papier ryżowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Farsz zawiń w papier ryżowy. Zwinięte sajgonki osusz na ręczniku papierowym, a następnie usmaż na kolor złoty.
Rodzaj materiału opakowania 4 - LDPE
Dodatkowe informacje o recyklingu Opakowanie wrzuć do żółtego kosza
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...