Kamis Cynamon kora 2 sztuki
Saszetka
Opis produktu
Zbierana ręcznie, aby zachować jak najwięcej naturalnego smaku i aromatu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Cynamon kora.
Cechy
zbierana ręcznie
Liczba jednostek
2
Liczba użyć
2 sztuk/sztuki
Ilość porcji/użyć
Ilość sztuk: 2 szt.
Informacja o alergenach
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Zalecenia dla alergików
Seler - Może zawierać, Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Gorczyca - Może zawierać, Soja - Może zawierać
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przepis
Cynamonowe żeberka z miodem
Przygotowanie 15 min + czas marynowania
Gotowanie 60 min
Porcje 4
Składniki:
1,5 kg żeberek wieprzowych
75 ml sosu sojowego
1 ostra papryczka drobno pokrojona, bez pestek
3 ząbki czosnku drobno posiekane
3 łyżki oleju
3 łyżki miodu
½ łyżeczka imbiru Kamis
2 laski cynamonu Kamis
1. Żeberka pokrój na kawałki.
2. Do sosu sojowego dodaj papryczkę, czosnek, olej, miód, imbir, wymieszaj dodaj laski cynamonu.
3. Żeberka zalej marynatą i wstaw do lodówki na min. 3 godz.
4. Żeberka wraz z marynatą przełóż do rękawa do pieczenia, szczelnie zawiąż.
5. Piecz przez 1 godz. w temp. 200 °C. 10 min. przed upieczeniem rozetnij folię.
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl Przygotowanie 15 min + czas marynowania
Gotowanie 60 min
Porcje 4
Składniki:
1,5 kg żeberek wieprzowych
75 ml sosu sojowego
1 ostra papryczka drobno pokrojona, bez pestek
3 ząbki czosnku drobno posiekane
3 łyżki oleju
3 łyżki miodu
½ łyżeczka imbiru Kamis
2 laski cynamonu Kamis
1. Żeberka pokrój na kawałki.
2. Do sosu sojowego dodaj papryczkę, czosnek, olej, miód, imbir, wymieszaj dodaj laski cynamonu.
3. Żeberka zalej marynatą i wstaw do lodówki na min. 3 godz.
4. Żeberka wraz z marynatą przełóż do rękawa do pieczenia, szczelnie zawiąż.
5. Piecz przez 1 godz. w temp. 200 °C. 10 min. przed upieczeniem rozetnij folię.