Kamis Kuchnie świata Przyprawa kuchni meksykańskiej Mieszanka przyprawowa 25 g
gwarancja jakości
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
informacje o dodatkach: bez dodatku glutaminianu monosodowego
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.9 g
- w tym cukry 25.0 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl
Składniki (dla 4 osób): 500 g mięsa wołowego mielonego, 1 czerwona papryka, 1 cebula, 1 mała puszka czerwonej fasoli, 5 łyżek koncentratu pomidorowego, 3 łyżki oleju, 2 łyżki przyprawy kuchni meksykańskiej Kamis.
Przygotowanie:
1. Na rozgrzanym oleju podsmaż na złoty kolor pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaj mięso, całość smaż jeszcze 5 minut.
2. Dodaj pokrojoną w paski czerwoną paprykę, fasolę i przyprawę. Podlej wodą i duś około 30 minut. W połowie gotowania dodaj koncentrat pomidorowy i opcjonalnie 2-3 łyżki kukurydzy konserwowej.
3. Podawaj z ryżem, plackami tortilli lub chipsami nachos.