Kamis Kuchnie świata Przyprawa kuchni meksykańskiej Mieszanka przyprawowa 25 g

Kamis Kuchnie świata Przyprawa kuchni meksykańskiej Mieszanka przyprawowa 25 g

Torebka 25 g
  1,99 zł
/kg
Suma za produkt:
Opis produktu Meksykanie są wyjątkowo praktyczni: ich tortillas to naczynie, łyżka i pieczywo w jednym, a pozole to zupa, w której jest wszystko! Mówią o niej „comido completa", czyli kompletne danie, bo zawiera kukurydzę, mięso i warzywa. Ostre i mocno aromatyczne przyprawy: chili, cynamon, czosnek i kolendra świetnie konserwują meksykańskie potrawy.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka przyprawowa.
Cechy bez dodatku glutaminianu monosodowego
gwarancja jakości
Rozmiar opakowania 25g℮
Kraj pochodzenia Polska
Składniki sól, papryka słodka, czosnek - 9%, pomidory, cebula, chili - 7,9%, cukier, kminek, kolendra - 4,4%, oregano, cynamon, gałka muszkatołowa
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
informacje o dodatkach: bez dodatku glutaminianu monosodowego

Informacja o alergenach Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Zalecenia dla alergików Seler - Może zawierać, Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Gorczyca - Może zawierać, Soja - Może zawierać

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 981.000 / 235.000
Tłuszcze 6.3 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.9 g
Węglowodany 25.0 g
  • w tym cukry 25.0 g
Białko 9.3 g
Sól 26.5 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przepis Chili con carne

Składniki (dla 4 osób): 500 g mięsa wołowego mielonego, 1 czerwona papryka, 1 cebula, 1 mała puszka czerwonej fasoli, 5 łyżek koncentratu pomidorowego, 3 łyżki oleju, 2 łyżki przyprawy kuchni meksykańskiej Kamis.

Przygotowanie:
1. Na rozgrzanym oleju podsmaż na złoty kolor pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaj mięso, całość smaż jeszcze 5 minut.
2. Dodaj pokrojoną w paski czerwoną paprykę, fasolę i przyprawę. Podlej wodą i duś około 30 minut. W połowie gotowania dodaj koncentrat pomidorowy i opcjonalnie 2-3 łyżki kukurydzy konserwowej.
3. Podawaj z ryżem, plackami tortilli lub chipsami nachos.
Kraj pochodzenia Polska
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...