Kamis Mieszanka przyprawowa przyprawa do indyka 20 g

Kamis Mieszanka przyprawowa przyprawa do indyka 20 g

Saszetka 20 g
  1,99 zł
/kg
Suma za produkt:
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka przyprawowa. Przyprawa do indyka.
Cechy z naturalnymi składnikami
bez dodatku glutaminianu monosodowego
bez dodatku konserwantów
Rozmiar opakowania 20g℮
Kraj pochodzenia Polska
Składniki przyprawy (GORCZYCA biała (12,5 %), papryka słodka, czosnek (9,5 %), cebula, pieprz czarny, gałka muszkatołowa), sól, cukier, bazylia (5 %), pomidory suszone
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Informacja o alergenach Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Zalecenia dla alergików Seler - Może zawierać, Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Gorczyca - Zawiera, Soja - Może zawierać

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 909.00 kJ / 217.00 kcal
Tłuszcze 6.90 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.90 g
Węglowodany 25.00 g
  • w tym cukry 13.00 g
Białko 9.00 g
Sól 40.80 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przepis Pierś z indyka z chutneyem z mango
Przygotowanie 20 min + czas marynowania, gotowanie 90 min, porcje 4

Składniki:
800 g piersi z indyka
1 opakowanie przyprawy do indyka Kamis
2 łyżki oleju
chutney:
1 cebula pokrojona w grubą kostkę
2 łyżki oleju
200 ml wody
2½ łyżki brązowego cukru
300 g pomidorów obranych ze skóry, pokrojonych w półcentymetrową kostkę
1 obrane mango, pokrojone w półcentymetrową kostkę
50 ml octu winnego z białego wina
½ łyżeczki chili Kamis
1½ łyżeczki kminu rzymskiego Kamis
1 łyżeczka liści kolendry Kamis
sól, pieprz do smaku

1 Indyka natrzyj przyprawą, odstaw na kilka godzin.
2 Mięso obsmaż na patelni, umieść w naczyniu żaroodpornym. Piecz pod przykryciem ok. 90 min w temperaturze 180°C. Podlej niewielką ilością wody.
3 Cebulę wymieszaj z olejem, umieść na blaszce, piecz 20 min w temperaturze 180°C, aż uzyska jasnobrązowy kolor.
4 Do rondelka wlej wodę, dodaj cukier, pomidory, mango i gotuj pod przykryciem ok. 15 min.
5 Dodaj ocet, cebulę, chili i kmin rzymski, gotuj na wolnym ogniu ok. 30 min aż chutney zgęstnieje. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
6 Przed podaniem indyka pokrój w plastry.
Pozostałe informacje FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Rodzaj materiału opakowania 81 - Papier i tektura/plastik
Kraj pochodzenia Polska
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...