Kamis Przyprawa do rosołu 12 g
100 % naturalnych składników dla uzyskania pełni smaku i aromatu
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.40 g
- w tym cukry 18.00 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Przygotowanie 15 min
Gotowanie 3 god.
Porcje 8
Składniki:
600 g porcji rosołowej z kurczaka
400 g szpondra wołowego
4 l zimnej wody
1 duża cebula przekrojona na pół
½ pęczka włoszczyzny
3 liście laurowe Kamis
1 łyżka soli
1 opakowanie Przyprawy do rosołu Kamis
250 g makaronu nitki
1. Kurczaka i szponder ułóż na blasze, mieść w rozgrzanym do 240°C piekarniku, piecz 6 min. następnie umieść w garnku, zalej wodą.
2. Cebulę opal bezpośrednio na gazie lub suchej patelni na ciemny kolor.
3. Do garnka dodaj włoszczyznę, cebulę, liście laurowe, sól. Gotuj na bardzo wolnym ogniu 3 godz. Godzinę przed końcem gotowania dodaj przyprawę do rosołu.
4. Podawaj z ugotowanym wcześniej makaronem.