Kamis Przyprawa do steka 20 g

Kamis Przyprawa do steka 20 g

Saszetka 20 g
  2,49 zł
/kg
Suma za produkt:
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka przyprawowa.
Cechy bez dodatku konserwantów
bez dodatku glutaminianu monosodowego
z rozmarynem i chili
Rozmiar opakowania 20g℮
Składniki przyprawy (GORCZYCA biała i czarna, czosnek, pieprz czarny (10 %), cebula, chili (3 %), owoc jałowca), sól, rozmaryn (8 %), tymianek
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Dodatki Dodatek MSG - Nie zawiera
Informacja o alergenach Może zawierać seler, soję, zboża zawierające gluten.
Zalecenia dla alergików Seler - Może zawierać, Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Gorczyca - Zawiera, Soja - Może zawierać

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 999.00 kJ / 239.00 kcal
Tłuszcze 10.00 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1.40 g
Węglowodany 21.00 g
  • w tym cukry 2.70 g
Białko 10.00 g
Sól 28.80 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przepis Stek z polędwicy

Przygotowanie 20 min
Gotowanie 25 min
Porcje 4

Składniki:
4 steki z polędwicy wołowej (ok. 200 g każdy)
1 opakowanie przyprawy do steka Kamis
2 łyżki oleju
1 duża czerwona papryka
1 średnia czerwona cebula pokrojona w drobną kostkę
½ pęczka posiekanej natki pietruszki
3 łyżki oliwy z oliwek
5 łyżek octu winnego z czerwonego wina Kamis
½ łyżeczki cukru
sól do smaku

1. Steki równomiernie oprósz przyprawą, delikatnie posmaruj olejem, Odstaw na 1 godzinę.
2. Paprykę włóż do rozgrzanego do 230°C piekarnika, piecz 15 minut, a następnie owiń folią aluminiową i odstaw na 5 minut.
3. Paprykę obierz ze skóry, usuń nasiona, pokrój w drobną kostkę. Następnie dodaj cebulę, natkę pietruszki, oliwę, ocet winny, cukier. Dopraw do smaku solą, wymieszaj.
4. Steki smaż na suchej ryflowanej patelni po 3 minuty na każdej stronie, następnie odstaw na 20 minut do rozgrzanego do 100°C piekarnika.
5. Podawaj z salsą z pieczonej papryki.

Do salsy możesz również użyć gotowej grillowanej papryki ze słoika. Przyprawę możesz użyć przygotowując inny stek np. z antrykotu.
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...