Kiwi
Niektórzy potrafią cieszyć się smakiem kiwi bez obierania. Jeśli nie przeszkadza Ci włochata skórka, to możesz spróbować. Trudno nie lubić jego lekko kwaskowego smaku, który kryje zdrowy alfabet witamin i składników mineralnych. Wzmacnia odporność, chroniąc przed nowotworami i wspomaga odchudzanie. Jego miąższ ma pozytywnie zielony kolor, który łączy się z działaniem antydepresyjnym tego egzotycznego owocu. Pasuje do wszystkich słodkich deserów, ale my polecamy spróbować go dodanego do domowego hamburgera - to naprawdę pyszna kombinacja!
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone -
- w tym kwasy tłuszczone jednonienasycone 0,12g
- w tym cukry <0,7g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).