Winogrono różowe
Masz ochotę na bezalkoholowe kuleczki o smaku świeżego wina? Cóż, to dość wyszukany sposób opisania winogron, które są głównym składnikiem jednego z najstarszych napojów znanych ludzkości. Są nie tylko słodkie i po prostu pyszne, ale także bardzo zdrowe (choć dość kaloryczne). Mają wpływ, tak jak wino, na poprawę krążenia. To zasługa zawartego w nich potasu. Ponadto, zawarte w nich flawonoidy to prawdziwi pogromcy nowotworów. Dostarczają również wapń, fosfor, cynk, potas i magnez. Polecamy spróbować naleśników z twarożkiem i winogronami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone -
- w tym kwasy tłuszczone jednonienasycone <0,1g
- w tym cukry <0,5g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).