Kamis Kuchnie świata Przyprawa kuchni chińskiej Mieszanka przyprawowa 25 g
gwarancja jakości
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
informacje o dodatkach: bez dodatku glutaminianu monosodowego
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.3 g
- w tym cukry 30.0 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl
Składniki (dla 4 osób): 2 duże piersi z kaczki, 2 łyżki sosu sojowego, 4 łyżki oleju sezamowego, 1 czerwona papryka, 1 czerwona cebula , 6 plastrów ananasa, 200 ml drobiowego rosołu, 50 ml soku z ananasów, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 łyżki sosu hoisin, 1 łyżka Przyprawy kuchni chińskiej Kamis, 2 łyżki octu winnego z białego wina Kamis.
Przygotowanie:
1. Pierś oddziel od skóry i pokrój w paski. Przyprawę wymieszaj z sosem sojowym i 2 łyżkami oleju sezamowego. Odstaw marynatę na 2 godziny.
2. Na patelni rozgrzej pozostały olej sezamowy i smaż na nim pierś kaczki przez ok. 3 minuty. Następnie ją zdejmij.
3. Na tej samej patelni podsmaż pokrojoną w paski paprykę i cebulę. Po chwili dodaj pokrojone kawałki ananasa.
4. Dodaj pozostałe składniki oraz przygotowaną wcześniej marynatę. Wymieszaj i dodaj pierś z kaczki. Całość gotuj 8 minut.
5. Podawaj z ryżem.