Kamis Mieszanka przyprawowa marynata staropolska do mięs i drobiu 20 g

Kamis Mieszanka przyprawowa marynata staropolska do mięs i drobiu 20 g

Saszetka 20 g
  1,99 zł
/kg
Suma za produkt:
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka przyprawowa.
Cechy z naturalnymi składnikami
bez dodatku glutaminianu monosodowego
bez dodatku konserwantów
Rozmiar opakowania 20g℮
Kraj pochodzenia Polska
Składniki przyprawy (czosnek (25,5 %), GORCZYCA biała, kolendra, owoc jałowca, cebula, papryka słodka, pieprz czarny (3,5 %), chili, liście laurowe, ziele angielskie), sól, zioła (majeranek (3,5 %), bazylia (2,3 %), oregano), kwas: kwas cytrynowy, cukier
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Dodatki Dodatek MSG - Nie zawiera
Informacja o alergenach Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Zalecenia dla alergików Seler - Może zawierać, Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Gorczyca - Zawiera, Soja - Może zawierać

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 1090.00 kJ / 260.00 kcal
Tłuszcze 6.90 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.70 g
Węglowodany 32.00 g
  • w tym cukry 7.00 g
Białko 11.00 g
Sól 21.50 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przepis Piersi z kaczki w sosie pomarańczowym

Przygotowanie 10 min
Gotowanie 60 min
Porcje 4

Składniki:
1 kg filetów z kaczki
4 łyżeczki Marynaty staropolskiej do miesi drobiu Kamis
500 ml soku z pomarańczy
½ łyżeczki pieprzu młotkowanego Kamis
250 ml śmietany 36 %
1 pomarańcza

1. Piersi umyj, osusz papierowym ręcznikiem, ponacinaj delikatnie skórę, następnie oprósz przyprawą od strony mięsa, odstaw na 2 godz.
2. Na suchej zimnej patelni ułóż piersi skórą do dołu, podgrzewaj powoli, aby tłuszcz się wytapiał, smaż na średnim ogniu ok. 5 min aż uzyskają złoty kolor, przewróć i smaż jeszcze 2 min.
3. Piecz 1 godz. w temperaturze 90 °C.
4. Sok gotuj razem z pieprzem w rondelku aż czterokrotnie zmniejszy objętość, dodaj śmietanę, gotuj do uzyskania konsystencji sosu. Na koniec dodaj filety z pomarańczy.
5. Kaczkę pokrój w plastry, podawaj z sosem.
Pozostałe informacje FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Rodzaj materiału opakowania 81 - Papier i tektura/plastik
Kraj pochodzenia Polska
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...