Kamis Mieszanka przyprawowa przyprawa do bigosu i potraw z kapusty 20 g

Kamis Mieszanka przyprawowa przyprawa do bigosu i potraw z kapusty 20 g

Saszetka 20 g
  1,99 zł
/kg
Suma za produkt:
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka przyprawowa.
Cechy z naturalnymi składnikami
bez dodatku glutaminianu monosodowego
bez dodatku konserwantów
Rozmiar opakowania 20g℮
Kraj pochodzenia Polska
Składniki przyprawy (GORCZYCA biała, kolendra, kminek (7 %), papryka słodka (6,5 %), czosnek (6 %), ziele angielskie, owoc jałowca), sól, cukier, rozmaryn, borowik szlachetny suszony
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Dodatki Dodatek MSG - Nie zawiera
Informacja o alergenach Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Zalecenia dla alergików Seler - Może zawierać, Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Gorczyca - Zawiera, Soja - Może zawierać

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 977.00 kJ / 234.00 kcal
Tłuszcze 9.30 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.80 g
Węglowodany 22.00 g
  • w tym cukry 13.00 g
Białko 8.90 g
Sól 38.80 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przepis Bigos

Przygotowanie 25 min
Gotowanie 2,5 godz.
Porcje 6

Składniki:
1,2 kg kiszonej kapusty
300 g wołowiny pokrojonej w kostkę o grubości ok. 2 cm
300 g wieprzowiny pokrojonej w kostkę o grubości ok. 2 cm
2 łyżki oleju
1 cebula pokrojona w grubą kostkę
2 liście laurowe Kamis
5 ziaren ziela angielskiego Kamis
5 ziaren pieprzu czarnego Kamis
sól do smaku
200 g kiełbasy pokrojonej w plastry
1 łyżka przyprawy do bigosu i potraw z kapusty Kamis
10 suszonych śliwek lub 3 łyżki powideł śliwkowych

1. Kapustę odciśnij, pokrój, zalej wodą. Po zagotowaniu, gdyby była za kwaśna, odlej sok (nie wylewaj), dolej wody, gotuj ok. 1,5 godziny.
2. Mięso obsmaż na patelni, przełóż do naczynia żaroodpornego, dodaj cebulę, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz, przykryj, piecz w piekarniku około 1 godziny w temperaturze 175 °C.
3. Kiełbasę obsmaż na patelni, dodaj do kapusty razem z mięsem i cebulą.
4. Dodaj przyprawę, suszone śliwki (lub powidła), dokładnie wymieszaj i gotuj około 1 godziny. W razie potrzeby, gdyby bigos był za mało kwaśny, dodaj soku z kapusty.
Pozostałe informacje FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Rodzaj materiału opakowania 81 - Papier i tektura/plastik
Kraj pochodzenia Polska
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...