Kamis Mieszanka przyprawowa przyprawa do gyrosa 30 g
bez dodatku glutaminianu monosodowego
bez dodatku konserwantów
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1.10 g
- w tym cukry 8.30 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
Stefanów
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanów
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Przygotowanie 25 min
Gotowanie 10 min
Porcje 4
Składniki:
200 g kaszy bulgur
300 g pokrojonej w kostkę piersi kurczaka
3 łyżeczki przyprawy do gyrosa Kamis
1 cebula pokrojona w drobną kostkę
2 łyżki oliwy z oliwek
2 kolorowe papryki pokrojone w grubą kostkę
4 ogórki konserwowe pokrojone w grubą kostkę
2 łyżki posiekanej kolendry
100 ml jogurtu greckiego
1. Kaszę gotuj pod przykryciem w 500 ml wody przez 10 min. odstaw na 5 min.
2. Kurczaka oprósz przyprawą do gyrosa, usmaż razem z cebulą na oliwie na złoty kolor.
3. Bulgur wymieszaj z kurczakiem, wystudź, dodaj warzywa, kolendrę, ponownie wymieszaj.
4. Podawaj z jogurtem. przed podaniem możesz skropić sokiem z cytryny.