Kamis Mieszanka przyprawowa przyprawa do mięsa wieprzowego 20 g
bez dodatku glutaminianu monosodowego
bez dodatku konserwantów
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1.10 g
- w tym cukry 2.70 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Przygotowanie 10 min
Gotowanie 60 min
Porcje 4
Składniki:
800 g polędwiczek wieprzowych
4 łyżeczki przyprawy do mięsa wieprzowego Kamis
2 łyżki oleju
4 łyżki miodu
2 łyżki octu winnego z białego wina Kamis
1 łyżeczka musztardy dijon Kamis
2 łyżki drobno posiekanych pistacji
1. Polędwiczki oczyść, natrzyj przyprawą do mięsa wieprzowego, posmaruj olejem, odstaw na 1 godzinę, następnie obsmaż na patelni po obu stronach.
2. Miód wymieszaj z octem i musztardą.
3. Tak przygotowaną glazurą posmaruj polędwiczki, piecz przez ok. 1 godzinę w temperaturze 90 °C.
4. Przed podaniem pokrój w plastry, posmaruj pozostałą glazurą. Posyp pistacjami.